Piramis 40

igen, eljött az év, amikor tinikorom kedvenc zenekara betölti a negyvenet. szép szám, a legszebb férfikor kezdete. persze szebb lenne, ha a tagok töltenék a negyvenet, nem a zenekar, mert akkor én még távol lennék attól, de nem ez a helyzet, muszáj elfogadnom.
ha pedig 40, szép kerek szám, akkor mi mással lehetne ezt ünnepelni, mint egy koncerttel, mondjuk a Barba Negrában, a klubban, ahol általában jól szólnak a zenekarok, január 16-án.
ott a helyünk?
ott a helyünk!
nem kérdés.

nincs értelme úgy tenni, mintha nem tudnám, ez a Piramis nem az a Piramis. az eredeti tagok közül Závodi János, Gallai Péter és Pinyó, Köves Miklós változatlanul ott lesznek a színpadon, de a gitár nem Som Lajos, hanem Vörös Gábor (ex-Ossian) nyakában fog lógni, énekelni pedig Nyemcsók János fog Révész Sándor helyett.
nekem, mint szerelmes ex-tininek ez utóbbi fog különösen fájni, mert Révészt pótolni a színpadon, lássuk be, nem könnyű.

a zenekar ebben a felállásban már 6 éve játszik, vagyis egyáltalán nem arról van szó, hogy a negyvenes évforduló kedvéért gyorsan toboroztak volna egy hakni bandát. ez, a buli kilátásait illetően, elég jó jel.
jó jelnek veszem azt is, hogy amikor először hallottam a zenekart ebben a felállásban, mintegy 4-5 éve, akkor csak egész közelről tudtam megállapítani, hogy a színpadon nem Révész Sándor tolja az érzést. távolról meghallva a dallamokat először nem hittem a fülemnek, hogy Piramist hallok egy fesztiválon. aztán elindultam a hangok felé, ahogy közeledtem a színpadhoz úgy nőtt bennem az izgatottság, szorította torkom a meghatottság, hogy micsoda ajándék (!!! – a-ján-dék, értitek ugye?!?), hogy így, váratlanul hallhatom őket. aztán csak egész közel érve láttam, hogy Piramis ugyan, de már egy más felállás. mára már túl tettem magam a csalódottságon – hagytam magamnak időt feldolgozni a traumát -, visszatekintve pedig be kell látnom, nem lehetett panaszom a dalok előadására. sem zeneileg, sem hangilag, sem átélésileg. aki nem hisz nekem, az nézze, vagyis, leginkább hallgassa meg a következő koncertfelvételt:

a fenti tapasztalat birtokában a január 16ai Barba Negrás Piramis koncertre már tudatosan megyek, tudom kik lesznek és színpadon, nem lesz csalódás. elvárás viszont lesz, van, egy jó, nagyon jó koncertet várok. érzésekkel, ajándékkal, becsülettel, mégis csak 40 évről van szó, vagy mi a szösz!

részletes infók, jegyár, kezdés, minden hasznos az esemény FB oldalán.