Kézműves techno? Na ez lesz az A38-on!

Az A38 Hajón pár éve, karrierjének hajnalán fellépett Elektro Guzzi a kortárs technó egyik legkurrensebb formációja. A dob-gitár-basszusgitár felállású trió nagy trükkje, hogy gyönyörű, okos és magával ragadó minimáltechnót játszik – teljesen analóg hangszerparkkal, számítógép és kütyük nélkül, mindössze néhány alapeffekttel. Sötéten ragyogó, fortyogó, bugyborékoló, élő produkció – ez az Elektro Guzzi, ami a nyáron megjelent legfrissebb leemzét mutatja be az A38 Hajón.

Az Elektro Guzzi nevében eldugott szójáték (híres olasz motorgyártó, a Moto Guzzi nevének kifordítása) nagyjából el is mondja, miről van szó: a trió kulturált, okos-táncos, picit belassult technót játszik, de ami a lényeg: teljesen analóg hangszerparkkal és effektekkel. Dob-gitár-basszusgitár: az analóg hangszerek és effektek egészen különös hangulatot és atmoszférát adnak az Elektro Guzzi zenéjének, a jéghideg és gépies technó helyett „emberi”, meleg, organikus a hangzás, sok reverbbel, meg némi gitár- és dobeffekttel. Ám a találékony osztrákok ezeket is nagyon teljesen analóg, már-már barkács-módon oldják meg. A pergőre például seprűt ragasztanak, ettől kerülnek a zenébe a jellegzetesen technós, ciccegő, visszhangos puttyogások.

Egyfajta kézműves technóról van szó, ami hatalmas elismertséget hozott az Elektro Guzzinak. Nem véletlenül került a zenekar a műfaj egyik legnagyobb kiadójához, a berlini Macróhoz, ami idén nyáron jelentette meg a trió legfrissebb lemezét. Az Observatory nagyvonalúan és elegánsan foglalja összes a jövőre tízéves trió eddigi pályáját: tényleg olyan, mint egy gyönyörű hegycsúcson álló megfigyelőállás, ahonnan ragyogóan belátni a természeti tájat és a csillagos eget egyaránt.

Elektro Guzzi (A)
2015. január 29., csütörtök 20h, A38 Hajó
Jegyár: 2800 Ft, elővételben: 2000 Ft. Jegyek: http://www.a38.hu/hu/program/elektro-guzzi-macro-at