Guinnes-rekordkísérlet: 300 kocsma 1 nap alatt!

Rendhagyó csúcsot állított fel tavaly nyáron 13 fiatal Budapesten, ám egy formai hiba miatt abból mégsem lett Guinness-rekord. Idén újra nekivágnak! A második Non-stop Sörmaraton során 24 óra alatt nem kevesebb, mint 300 vendéglátóhelyen söröznek a megadott szabályok alapján, hogy egyszer és mindenkorra megmutassák a világnak, hogy melyik városba érdemes ellátogatni, ha valaki bulizni akar.

2014. október 11-én ismét összeáll a csapat, hogy megdöntsék a 24 óra leforgása alatt a legtöbb vendéglátóhelyen sörözés Guinness-világrekordját, amit harmadik éve nem sikerült senkinek túlszárnyalnia.

A tavaly megszerzett rutin a fő fegyverük. A veterán kocsmatúrázók egyszer már bizonyították, hogy 18 óra alatt is képesek ráverni a jelenleg érvényben lévő 24 órás rekordra, de most az ígérik, kitöltik a rendelkezésre álló teljes időt, mert a hitelesítéskor kizárólag ebbe kötött bele a Guinness World Records bizottsága.

A jelenlegi csúcstartó még most is egy amerikai fiatalember és 12 társa, a Szomjas 13. A társaság 2011. szeptember 3-án egyetlen nap leforgása alatt 250 New York-i pubot látogatott meg, és a rekord szabályainak megfelelően a csapat egy-egy tagja mindenhol ivott fél pint sört (2,365 dl).

A magyar csapat ennél többet vállal. 2014. október 11-én, szombaton reggel 9-kor indulnak el, és a tervek szerint 24 óra alatt, vagyis másnap reggel 9 óráig több mint 300 vendéglátóhelyre térnek be. A szabályok szerint a társaságból legalább egy ember minden kocsmában iszik egy pohár sört (3 dl). Budapest öt-hat kerületét érintik, autót vagy tömegközlekedési eszközöket nem használnak, kizárólag gyalogolnak. Ha túl akarják szárnyalni az aktuális Guinness-világrekordot, és megdönteni a saját nem hivatalos csúcsukat, akkor óránként 12,5 kocsmát kell felkeresniük, 4,8 percenként kell elérniük egy-egy újabb helyre, miközben ebbe az időbe bele kell férnie a gyaloglásnak, az étel-ital elfogyasztásának és a hajnali holtidőknek is. A 24 óra alatt legalább 90 liter sört gurítanak le a torkukon, és egy személy legalább 21 pohárral iszik. A Non-stop Sörmaraton arra is kiváló lehetőséget teremt a szakavatott szervezőknek, hogy a folyamatosan változó piacról mutassanak egy izgalmas pillanatképet, ami alapján Budapest egyes részeinek vendéglátóegységei statisztikailag jellemezhetőek.

Az előzetes bejárás és az útvonal pontos meghatározása javában tart. A Sörtúra és a Kocsmablog Facebook oldalán az indulás pillanatától a célba érkezésig nyomon követhető lesz a csapat mozgása, így bárki bármikor találkozhat velük, elkísérheti egy darabon őket, betársulhat melléjük néhány sörre.

Amíg kocsmák vannak, nem állnak le. Ezek ilyenek.

Esemény: https://www.facebook.com/events/691516340916441

2013-as beszámoló: http://sortura.hu/hu/sorozni-jo/item/1224-guinness-rekord-dontes-a-sortura-szervezeseben

Rekord: http://www.guinnessworldrecords.com/world-records/3000/most-pubs-visited-in-24-hours-by-a-team