Már nincs messze a sörünnep: Oktoberfest lesz a Városligetben!

Különleges sörök, literes korsók, csülök, perec és retro zene várja a jövő héten megrendezésre kerülő Oktoberfest látogatóit. Dévényi Tibi bácsi és Csepregi Éva is várják már a fesztivált, mindketten mást kedvelnek benne.

fotó: ogi

Többezer négyzetméteres területen, a Városligeti Műjégpályán kerül megrendezésre október 9-től a II. Oktoberfest Budapest. A fesztiválon a százféle sörkülönlegesség és finom ételek mellett hazánk legnagyobb retro együttesei is fellépnek. Köztük Geszti Péter és a Gringo Sztár, Fenyő Miklós, a Beatrice, Dévényi Tibor és Csepregi Éva is.

Tibi bácsi és a Neoton énekesnője már nagyon készülnek a rendezvényre, hiszen mindketten jártak már Münchenben az eredeti Oktoberfesten, és tudják hogy milyen különleges élmény vár rájuk a műjégpályán.

“Münchenben voltam már az Oktoberfesten, emlékszem hónapokkal előtte kellett jegyet foglalnunk. Csodáltam a pincérlányokat, akik egyszerre húsz literes korsót vittek ki az asztalokhoz, nagyon jó bőrben voltak. Amúgy is a masszív lányokat szeretem, szóval ha most lennék fiatal, biztos hogy már azért kimennék, hogy nézegessem őket. Kíváncsian várom a budapesti Oktoberfestet is, szerintem itt is lesz pár szemrevaló menyecske, bár engem már a sör jobban izgat” – mondta Dévényi Tibi bácsi.

fotó: ogi

“A sört nagyon szeretem, csak félek tőle egy kicsit. Egy énekes nem ihat sok hideg alkoholt, de ennek ellenére azért szoktam, tulajdonképpen ez a kedvenc italom. Az Oktoberfestről a sörön kívül a csülök és a perec jut eszembe, bízom benne hogy a magyar fesztiválon is találok majd finomságokat. Jópofa kezdeményezés szerintem, hogy itt a ligetben egy ilyen szép környezetben is megrendezik, főleg hogy én is fellépek majd” – mosolygott Csepregi Éva.

Hazánk kézműves sörfőzdéi és nemzetközi sörmanufaktúrái mellett megtalálható lesz a ‘Budapest Utca’, a főváros kedvelt szórakozóhelyeivel, pubjaival, street food éttermeivel. A ’Világkonyhában’ nemzetközi ételek mellett a látogatók megkóstolhatják az egzotikus országok söreit, és sörből készült ételeit is, így Tibi bácsi és Csepregi Éva is megtalálják majd a kedvenceiket.

Az egyik sátor – fotó: ogi

A München, Párizs, New York és Sydney után 2014-ben Budapesten is megrendezésre kerülő Oktoberfest minden napján játszó nagy retro sztárok mellett ráadásul a ’Kultúra Főutcáján’ találkozhatnak hazánk népszerű színházaival, társulataival is.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Szeptember végén ismét Oktoberfest Budapesten! Már negyedik alkalommal kerül megrendezésre Budapesten a híres müncheni (és azóta a világ számos országában is népszerű rendezvénynek számító) Oktoberfest hazai kiadás! Idén az 56-osok terén élheted át az igazi bajor élményt a Paulaner Oktoberfest Na...
Gönczi Gábor: ketrecharc lesz az EFOTT-on Az egyzenekaros fesztiválnyitás helyett az idei EFOTT nyitónapján, június 25-én valóságos showműsor elevenedik meg a színpadon. Ráadásul ezt a 12-20 év közötti diákok ingyenesen élvezhetik – derült ki a fesztivál sajtótájékoztatóján, ahol bossaball p...
Jövő hétvégén indul a budapesti Oktoberfest! Már nem sokat kell kibírniuk a hazai sörrajongóknak: a jövő hét végén indul az ország egyik legnagyobb sörfesztiválja, a legendás müncheni alapján szervezett Oktoberfest! Alább a résztvevő sörfőzdék, programok listája. 2016 Paulaner Nagysátor:...