Sziget értékelés – nekedirom

Sziget értékelés

Enni –inni; kaja –pia – 2

Azért csak kettes Pannónia Feszt a Szigethez ehhez képest filléres fesztivál.

Legjobb étel:
A Zing Burger idén komoly áremelésen van túl, így marad egy kis lajtos kocsi ahonnan kacsamájas bagettet árultak, ruccolával és cheddar sajttal, Sziget viszonylatban jó áron: 1200 per pityenés. Volt még egy hotdogos a főúton, nem spórolt semmivel 850-ért.

Legrosszabb étel:
Diétás lángos valahol a főúton. Egyet fizet, kettőt fosik akcióval.

Legjobb sör: 650.-
Legrosszabb sör: 740.-

Legjobb bor:
A DiVino szinte mindegyik palackja Sziget árszínvonalon Best Seller volt. Idén le a kalapot kiszolgálást kaptam, megbocsátva és felejtve a tavalyi pökhendi bagázs.

Legrosszabb bor: Fröccsfalu Zusammen Selection Savanyú a Szőlő Cuvée – még egy citrom se csinál annyi nyálat, mint egyes ott kapható borzalmak. A szóda cserébe jéghidegen gyöngyözött. Valamit valamiért, nemde?
Hangulat – 5

Ez a Sziget, mindig van valami. Ha meg épp nem akkor meg lesz. Főleg, ha haverokkal mész.

Helyszínek – 4

Semmi gond azzal, hogy nem kellett a legfrekventáltabb helyszínek között idén tízen-húsz perceket gyalogolni, az ötlet jó, csak ugye az A38 zsúfoltsága, na emiatt nem tudtam csillagos ötöst adni.

Ennek ellenére, a legjobb felhozatal, így a legjobb színpad:

A38, de mi csak úgy hívtuk Ááá38 ÚgySemFérünkBe Sátor.
Műfajában változatos programokat, jó hangulatot és nagyszínpad gyanús feltörekvő előadókat láttunk.

Legrosszabb színpad:
Mexx Stage. C kategóriás fellépőkkel, de legalább jó messze a Nagyszínpad zajától

Zenei felhozatal – 4

Lehetne több a rock, de Gerendai Karcsibá is megaszonta, hogy nincs rá igény, pontosabban több pénzt hoz a Döglött Egérke (DeadMau5) és baráti köre. Nagy sztárok tehát jöttek, még ha nem is mindig az én ízlésvilágomból.

Legjobbfej előadő:
NOFX, akik megtanultak magyarul káromkodni, végre valami hozzáadott érték meg intelligencia.

Legnyomibb előadó:
Volt több is, de legyen mondjuk a görbe hátú, cuclis üvegek előtt hadonászó Lilly Allen.

Legjobb koncert:
Miles Kane, fellépés akár oktató videó is lehetne. Ő az a csávó, akinek vidéki tájszólása, thank you everybody-jai, olyan mint „ikertesójáé”, Alex Turneré, de akkora show-t csinált, amekkorát az Arctic Monkeys nálunk nem.

Legrosszabb koncert:
Ilyen nem volt, mindenki érdekes, felkészült és baromi tehetséges volt. A francokat! Hype-érték arányban a Jagwar Ma vitte a prímet e témában, hamar bedobták a párnát nekem.

Leghosszabb számok közötti felkonfok:

Ooh drága Macklemore,Te energiavámpír, hogy szakadna rád az ég. Én Sziget Kft. helyében visszakérnék tőle 50 ezer eurót, amiért Szabolcska Mihály verselemzéseket adott elő fél órán keresztül angolul.

Leghosszabb színpadra lépés: Jagwar Ma

Akik nem tudtak angolosan távozni, leghosszabb elköszönés: Placebo

Sziget népe -4

Kevesebb a rocker, kevesebb az ökörködés és a spontán arc.

A legkúlabb fesztiválozó: a 65 darab karszalagot viselő Roger (ejtsd Rozsé, mert belga), aki egy punk fesztivál arca és szervezője, és aki estéről-estére léggitár és playback – tátika performance-t mutatott be a Nagyszínpadnál, és persze hét éves keresztfiam. (képeket lásd lejjebb)

Legröhelyesebb fesztiválozók: Pár magyar TrendiGerin sokat röhögtem, hogy úgy jöttek a Szigetre mintha a helyi diszkóba ugornának le. Kicsit megégve, csőcserebarnán, fehér, luxusmárkás csukában, kakukkos óra nagyságú karórával.

Legnarancsbőrösebb nemzet:
A holland. Ugye-ugye az a sok Mars csoki?!

Legnarancsbőrtelenebb nemzet:
A magyar. Azé’ nem elkényelmesedni lányok!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Sziget 2014: London Grammar helyett Clean Bandit Több nyári koncertjét is lemondta a London Grammar, sajnos a szigetest is – jelentették be a fesztivál szervezői. A zenekar ügynöksége azonban rögtön ajánlott egy másik csapatot, így az A38 színpadán született hiátus azonnal betöltődik: a soundos sik...
Sziget: Queens of the Stone Age, Calvin Harris, Bastille, Imagine Dr... Felröppentek az első nevek a határait idén egy héttel később, azaz augusztus 11-én megnyitó Sziget Fesztiválköztársaság fellépői közül. A „szabadság szigetén” ott lesz az új lemezéért frissen és többszörösen Grammy-nominált Queens Of the Stone Age, a...
Bevallom: nekem annyira nem jött be az idei Sziget! Mert végül is hol írhatná meg az ember, ha valami nem tetszett neki, mint a FesztBLOGon, nem? Na ugye. Szóval, ez annyira nem volt ott a topon. Pedig nem lehet mondani, hogy ne vártam volna az idei Szigetet, ne lettek volna olyan koncertek, amik nagy...