Villamossal Afrikába

Elegem lett.
Elegem lett abból, hogy esők, viharok, 35 fokos hőség és 15 fokos tavaszi hűvös váltogatja egymást. Elmegyek Afrikába és ezúton meghívok mindenkit. Ott legalább az időjárás megbízható. Legalábbis a KFT zenekar igérete az, hogy jövő hét pénteken (aug. 8.) pár órára Budapest közepére hozzák, mondhatnám Parkolják, nekünk Afrikát.

Vannak olyan dalok amiknek akár szereti az ember, akár nem, kívülről tudja a szövegét, a dallamát. Ha egy karaoke partin végképp nem ismersz egyetlen számot sem, a listában mindig ott bújik és rád vár ez a sláger. Már a címét említve is szavannák, fekete nők és óóóóafrikák jutnak eszembe. Különleges estének ígérkezik, mivel a KFT nem szokott vendégeket hívni. Nem is emlékszem utoljára mikor láttam náluk vendégzenészeket, zenekarokat. Mindenesetre most lesznek meghívott előadók, és mindenki valami különlegességgel készül erre a születésnapi koncertre. Mert ez egy szülinapi koncert lesz ismét, 30 éves az Afrika. 1984-ben jelent meg a Bál az Operában című album B oldalának első száma volt (hehehe, hát igen, még volt ilyen akkoriban). A dal történetéről talán már mindenhol elmesélték, hogy eredetileg Itália volt a címe, de mivel az egyik akkoriban sokat játszott Dolly Roll slágernek is Itália volt a címe, ezért átírták Afrikára. Ezzel a sztorival két gondom van. Egyik, hogy egyszerűen nem emlékszem ilyen Dolly Roll számra, másik pedig az, hogy párducok, oroszlánok és gorillák maximum egy római állatkerben tudok elképzelni. …Egy négercsókért mindenem odaadom… Na, milyen volt Itália? Micsoda marhaság lenne így ez a dal.

A vendéglista: Hajós és Hegyi, a Huligánok fele (Csipa, Tóth Tibor), Danics Dóra, Ökrös Csaba. Az autentikus afrikai hangulat nem maradhat el, mivel Serengeti Troupe is vendégek közt szerepel a zenekar arckönyv oldala szerint. Összegezve: Találkozó: 2014 augusztus 8. péntek 19:00 Helyszín: Budapest Park Utazás módja: egyénileg Azt javaslom mindenkinek legalább fél órával a találkozó időpontja előtt érkezzen a helyszínre, hogy legyen idő még egy indulós sörre, fröccsre, jegesmedvére, traubira.

Hakuna Matata!

Részletek, további infók a rendezvény FB oldalán.

szöveg tomer