Rengetegen voltak az idei Campus Fesztiválon

Vasárnap hajnalban véget ért Kelet-Magyarország legnagyobb könnyűzenei eseménye a debreceni Campus Fesztivál. A Nagyerdei Stadion rekonstrukciója után, egy teljesen megújult környezet várta a látogatókat, a szervezők igen látványos, és komfortos körülmények között építették fel a hatalmas fesztivál várost. Miklósvölgyi Péter a Campus Fesztivál igazgatója megerősítette, hogy teljes mértékben bevált a felújított helyszín.

A fellépők és a fesztiválozók visszajelzései alapján is sikerült egy abszolút 21. századi fesztivált tető alá hozni. És miután az időjárás is kegyes volt a fesztiválhoz, a programok pedig nagy érdeklődés mellett zajlottak, sikerült megdönteni a tavalyi látogatói csúcsot, idén mintegy hetvenezren buliztak a Nagyerdőn. A Campus, ezzel tovább erősítette pozícióját a hazai fesztivál paletta élvonalában, a korszerű és igényes infrastruktúra, a kulturált, páratlan környezet egyaránt hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország egyik legkomfortosabb fesztiválja legyen.

Idén több mint 6000 négyzetméternyi fedett helyszín várta a bulizni vágyókat, összesen nyolc kiemelt színpad, számos kisebb programhelyszín, és közel 400 program volt a négy nap alatt. Ami pedig a programokat illeti, a legnagyobb érdeklődés a 25 éves Tankcsapdát kísérte, de ezreket mozgatott meg a Punnany Massif, a Quimby, Majka, a Vad Fruttik, és a svájci sztárfellépő DJ Antoine is.

fotó: Campus FB

A zenei színpadok kínálata mellett először épült fel az „Egyetem tér”, ahol a Debreceni Egyetem látványos napközbeni aktivitásokkal mutatta be az egyetemváros sokszínűségét.  Voltak irodalmi és színházi programok, közönségtalálkozók, pódiumbeszélgetések, felolvasóestek, filmvetítések, és a Dumaszínház humoristái is szép számban megjelentek.

Vasárnap reggel elkezdődött a takarítás, hogy a Nagyerdei Stadion környezete rövid időn belül eredeti állapotába kerülhessen. A teljes bontási munkálat várhatóan kevesebb, mint egy hét múlva ér véget.

www.campusfesztival.hu