Szent Péter zúzdájával indult az idei Volt Fesztivál – helyzetjelentés Sopronból

Tegnap a nulladik napi warm-up után (részünkről ez a Borfesztivál végigkóstolását jelentette) végre kezdetét vette teljes gőzzel a Volt fesztivál. Elég eklektikus nap volt, mind fellépők, mind élmények, mind időjárás tekintetében. Hogy ez mit is jelent? Na persze, majd megmondom ilyen könnyen… Tessék a Tovább-ra kattintani!

Szóval első nap. Mint minden becsületes fesztiválozó, eddig mi is több beállást hallgattunk meg, mint koncertet, így kezdtük a tegnapi napot is. A Kozmoszos srácok nagyon precízek, mérnöki pontossággal tudnak hangszereket állítgatni és a technikusnak integetni. A koncerten sajnos nem tudtunk maradni, viszont komolyan: ilyen beállásokért érdemes ezt a szakmát űzni (mármint a fesztiválozást).

Innen átmentünk a Kuromára, ami az MGMT sideproject-je, és közel sem olyan rossz, mint ahogy ez hangzik. Sőt! Igaz ez a cipőbámulás, pszichedelikus rockzene elég egy megosztó dolog, de akik fogékonyak rá, szerintem egész jól szórakoztak a koncerten. A srácok nem pörögték túl a dolgot, a közönség is megmaradt a lötyögés szintjén, de ennél nem is lehet jobban indítani egy napot (esetleg egy nagyfröccsel, de mi azon már túl voltunk.)

Kuroma után jött a Morcheeba, akik nem hazudtolták meg önmagukat. És ez egyszerre bók és szidalom is. Az a nyugis, chilles zene amit ők nyomnak tökéletes takarításhoz/pörköltfőzéshez/reggeli másnapos buszozáshoz, de egy fesztiválon nem igazán tud működni.Ha viszont az ember kimaxolta a nyugizást (mint mi tettük: fűben fekszel, kezedben egy finom ital, nézed az akkor még kék eget) úgy kellemes, de mint koncertélmény, majdhogynem értékelhetetlen.

Szürreális élmény 1# (bizony, a Volton is igyekszünk felvillantani a fesztiválozás színe-javát): Morcheeba után sétáltunk a Telekomos sátornál, mikor megláttunk hogy olyan 10-20 ember, így este 6 tájban, valami nagyon döngölős technóra táncol teljes révületben, miközben a férfiak felfújható gumiszabjákkal aprítják egymást, a lányok pedig a kardot lábuk közé kapva igyekeznek Rocco Siffredi módjára megbecsetelníteni mindent, amit érnek.

Eléggé készültünk az MGMT koncertre, de sajnos pont akkor csapott le az Isten haragja, bődületes zivatar formájában, így hiába voltunk eltökéletek, lelkesek és kitartóak de a Weekend Wars alatt kénytelenek voltunk visszavonulót fújni. Így 3 szám alapján messzemenő következtetést nem vonnék le, azért annyira legendásan nem volt unalmas a zenekar, mint ahogy netes fórumokon olvasni. És persze maximális tiszetelet azoknak, akik végigállták a bulit!

Az este csúcspontja így az Icona Pop csajduó bulija volt, amitől nem vártunk mást, mint önfeledt szórakozást. Ez nagyjából meg is volt, a lányok nagyon jól csinálták a hangulatot, a közönség vevő volt mindenre, ment az ugarbugra, seggriszálás, csak a körülöttünk lévő 1 méteres körzetben legalább 40 selfie került ellövésre a koncert alatt. Csak hát…

Ha ÍGY nézem jó kis bulika, ha ÚGYnézem félplayback lakossági parasztvakítás, és közönség összetétele, életkora alkoholszintje és viselkedése is ehhez igazodott. Tudjátok mit? Fesztivál van és yolo, szóval nézzük inkább ÍGY!

Az OTP Junior-Petőfi Rádió Színpadtól kiszabadulva rá kellett jönnünk, hogy Szent Péter jól odacsapott a húroknak, de nem baj, legalább egy kicsit a Glastonbury-n érezhetjük magunkat. Mert sár, az van… Metallica ugyan itt nem lesz a Nagyszínpadon, de ma mondjuk lesz Foals szóval én most be is fogom a számat.

Szóval tegnap elstartoltunk, mindenki jól van, Anyu, Apu megnyugodhat és ha a sárhelyzetet is sikerül néhány tonna homokkal kezelni, akkor azt mondom, hogy nem lesz itt nagy baj. De valószínűleg kicsi se.

Képeink a tegnapi napról ERREFELÉ.