Több, mint százezer sör gurult le a torkokon

A negyedik alkalommal megrendezett Budavári Sörfesztivál az előző évekhez hasonlóan sikeresnek bizonyult: a folyékony kenyér szerelmesei mintegy 100 ezer korsó sört fogyasztottak el a csütörtöktől vasárnapig tartó rendezvényen. Az idei évben a cseh sörnagyhatalom kapott kitüntetett szerepet a rendezvényen, ennek megfelelően a cseh udvar volt az egyik legnépszerűbb hely a fesztiválozók körében, de a szokásoknak megfelelően a hazai sörgyárak és a kézműves sörfőzdék újdonságai is rendkívül népszerűnek bizonyultak. A rendezvényre szombaton látogattak el a legtöbben, a futball világbajnokság meccseit pedig több százan követték a helyszíni kivetítőkön minden nap.

Június 12. és 15. között az immáron negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Budavári Sörfesztiválon közel 200 féle sört kóstolhatott meg a Várba fellátogató több ezer sörimádó. A fesztivál zenei kínálata minden korosztály számára kínált érdekességeket, hiszen a Boney M énekesnője, Sheyla Bonnick mellett Majka&Curtis és Caramel is fellépett a fesztiválon, a nosztalgiára vágyó tömegek pedig a 90-es évek retro show-n bulizhattak például az Animal Cannibals vagy a Kozmix legnagyobb slágereire.

„Azt gondolom, hogy a negyedik éve sikeresen megrendezett Budavári Sörfesztivál mára hagyományteremtő rendezvénnyé nőtte ki magát. A korábbi évekhez hasonlóan idén is a szombati napon voltak a legtöbben a Várban, de összességében mind a négy napon többezres látogatószámot értünk el. A nagy hazai sörgyárak és a kézműves sörfőzdék újdonságai láthatóan jól kiegészítették egymást, de a hazai sörgasztronómia mellett az idei évben már cseh sörkülönlegességeket is be tudtunk mutatni a fesztiválon, amire különösen büszkék vagyunk” nyilatkozta Kurucz Dániel, a IV. Budavári Sörfesztivál egyik főszervezője.

A fesztivál színes programkínálata a bulizni vágyó fiataloknak, a kisgyerekes családoknak és az idősebb korosztálynak egyaránt kitűnő kikapcsolódási lehetőségeket kínált. A sörkultúra iránt érdeklődőket a nagy hazai sörgyárak és a kézműves főzdék faházai mellett a Balkán Terasz és a Cider Liget várta, a cseh udvarban pedig a sörkülönlegességek mellett hagyományos cseh ételeket is kóstolhattak a látogatók. A labdarúgás szerelmeseire is gondoltak a szervezők, hiszen a nagyméretű kivetítőkön több százan követhették nyomon a futball világbajnokság izgalmas csoportmeccseit négy napon keresztül a Budai Vár festői teraszain.

További információ:

Facebook: facebook.com/budavarisorfesztival

Honlap: www.budavarisorfesztival.hu