Foci VB 2014 közvetítés – avagy a legjobb budapesti helyek meccsnézésre

Tegnap este végre elstartolt a 2014-es brazíliai labdarúgó világbajnokság egy, a szokásosnál is vontatottabb és giccsesebb nyitóünnepséggel és egy közepesen izgi, vitákra bőven okot szolgáltató nyitómeccsel. Mostantól már csak 63 mérkőzés van hátra, szóval nincs sok vesztegetni való időnk! Összeszedtük a legjobb budapesti meccsnézős helyeket, mert ugyan otthon a kanapén a legkényelmesebb követni az eseményeket, de a közösségi érzés, a szurkolás teszi teljessé az élményt és néhány zavaró tényezőt (asszony, gyerek, macska, szexuálisan hiperaktív  egyetemisták a gipszkarton fal másik oldalán, stb.) hátrahagyva azért a nagy meccseket érdemes a haverokkal követni valahol, ami nem otthon van.

Pagony

Kezdjük a favoritunkkal, Buda egyik legmenőbb helyével (a Bambi presszóval és a Margitutcakilenccel holtversenyben)! Az egy dolog, hogy van kivetítő, sok kedves ember meg finom italok de az, hogy a helyszín a Gellért fürdő/szálló egykori napozóterasza, és a  székek és asztalok egy része a leeresztett medencében található olyan feelinget ad a helynek, hogy az első megérkezéskor az ember hajlamos tátva felejteni a száját. Közben meg csodálatos panoráma tárul elénk a Gellért hegyre, csomó a zöld és a fa körülöttünk, így igazi kertmozi érzés kerítheti az embert hatalmába, miközben kedvenc csapatának szurkol.

Cím: Kemenes utca 10. (A Gellért fürdő mellett)

Corvintető

Igen, amikor nem éppen Palotai Papa kényszeríti térdre az úri fiatalságot, akkor ezerrel megy a meccsnézés az idei VB alatt. Sok újat nem tudunk mondani a helyről, remélhetőleg már mindenki járt itt nem is egyszer, mivel Budapest egyik legjobban kitalált szórakozóhelyéről van szó. Mivel a város közepén találjuk, a sok szurkoló és a hangulat garantált minden este, és ha esetleg megünnepelnétek, hogy Robben döntőbe lőtte a hollandokat, vagy hogy Anglia végre egyszer nem balfaszkodta el a tizenegyes párbajt, akkor azzal a lendülettel maradhattok is hajnalig veretni valamilyen tört ütemekre.

Cím: Blaha Lujza tér 1-2. Corvin Áruház teteje

Belvárosi Foci Mozi

Forrás: focimozi.hu

Ha az imént a garantált tömeges szurkolást emlegettük, akkor nem felejthetjük ki a Belvárosi Foci Mozi névre keresztelt programhelyszínt a Szabadság téren, amely immáron hagyománnyá válva minden világesemény alkalmával várja a szurkolókat. A legutóbbi VB döntőn már többezred magunkkal követtük mi is itt az eseményeket, vita nélkül ez volt legutóbb a legnépszerűbb hely a városban. Talán a boltban vásárolt olcsó sör fogyasztásának lehetősége, talán a központi helyszín miatt, de a lényeg, itt még a Honduras – Svájc meccsen sem lesztek egyedül.

Cím: Szabadság tér

Akvárium

Az Akvárium lépcsőjén hétvégi esték alkalmával már eddig is legalább embert kellett ölni egy asztalért, valószínűleg most is résen kell lenni, ha  premierplánban szeretnénk látni ahogy C. Rondaldo az elődöntőben kihagyja a kihagyhatatlant és így története során először a bosnyákok játsszák a VB döntőt Ecuador vérszomjas csapatával. A hangulatot itt is garantáljuk, akár sok külföldi szurkolóval. Előtte/utána fel lehet ülni az óriáskerékre vagy tolni egy 200 forintos pizzát a Király utca elején. Külön menőség, hogy az éjjeli meccseket is nézhetjük a NagyHallba, ahova 1000 forint a belépő, de ezt sörre válthatjuk!

Cím: Erzsébet tér

Ankert

Aminek kert van a nevében, rossz meccsnézős hely nem lehet! – tartja az ősi kelta közmondás, és valóban nem téved nagyot. Az Ankert amúgy is fényes ékszerdoboz a pesti éjszakában. Mindig pont annyian vannak (és annyi a külföldi) amennyi még nem zavaró, de úgy érezzük bármikor térünk be, hogy megtaláltuk a társasági élet szívcsakráját. Bazi nagy kivetítővel készülnek a VB-re, meccsnézés tekintetében már nemrég jelesre vizsgázott a hely, mikor pár hete a magyar Arsenal szurkolók itt izgulták végig, míg imádott csapatunk kb. 150 év után először nyert valamit.

Cím: Paulay Ede utca 33.

Westend Tetőterasz

 

A nyitómeccs felvezető műsorában (talán a legértelmetlenebb műsorformátum a valóságshow-k mellett) már innen jelentkezett be Jóképű Mátyás, de tegnap még kb. 5 ember lézengett a helyszínen a brazil-horvát összecsapásra várva. Azért ez a jövőben biztosan változik, a döntőre biztosan komoly tömegre lehet számítani. A szervezők mindenféle ingyenes programmal, meg egy brutál nagy kivetítővel készülnek. A meccsek előtt/után pedig le lehet vezetni a feszültséget egy kis shoppinggal.

Cím: Váci út 1-3.

Millenáris

Nagyjából az, mint a Szabadság téren, csak Budán.

Cím: Kis Rókus utca 16-20.

Budapest Park

A Park elkülönített kis szurkolói zónával készül, így koncertek előtt/után el lehet merülni a labdarúgás rejtelmeiben, sőt akár kissé absztrakt közelítéssel „gyerekmegőrzőként” is aposztrofálhatjuk a helyet: míg apu az angol-olasz meccsen izgul, hogy jöjjön a tippmix, addig anyu a nagyszínpad előtt jár meg mélységeket a Magashegyi Underground koncertjén. A sör 10-ig pofátlanul olcsó, szóval érdemes időben érkezni. Amúgy mindent tud a hely, amit egy meccsnézős egységtől várnánk.

Cím: Soroksári út 60.

Bárhol

De amúgy tényleg, ezt a foci VB-t gyakorlatilag mindenhol adni fogják. Ha akarnál sem tudnál olyan helyre beülni ahol nem éppen azt fejtegeti Szakértő 1. és Szakértő 2. a félidőben, hogy bizony a labda kerek, és az fog nyerni, aki több gólt lő. Bezzeg a régi szép időkben, mikor a Korpás Pista bácsiék harmadik emeleti kis lakásában gyűlt össze az egész ház népe, hogy megnézzen egy jó kis fekete-fehér közvetítést, amiről tudták a nézők, hogy meccset néznek, de valahogy senki sem merte bevallani, hogy semmit nem lát belőle (nosztalgikus könnycseppet elmorzsol, pedig még nem is élt)… Most csak azokat a helyeket emeltük ki, amiket nyugodt szívvel ajánlunk, mert valószínűleg mi is itt fogjuk tölteni az elkövetkező 30 nap legtöbb estéjét. No és természetesen hajrá Mexikó!!!