Hegyalja Fesztivál 2014: ELMARAD!

Röviden: elmarad a 2014-es Hegyalja Fesztivál. Kicsit hosszabban: basszameg, elmarad a 2014-es Hegyalja, ne már! Még hosszabban a hajtás után, elmélkedés, visszaemlékezés, esélylatolgatás.

Pedig a Hegyalját tényleg nagyon szerettük! Igaz, nem az észvesztő fellépők miatt volt a kedvencünk, hanem a hangulat, a környék, Tokaj varázsa és az környékbeli emberek, akik mellett még a legnagyobb durranás a nagyszínpadon is csak másodhegedűs lehetett, na az volt egyedülálló.

A Fesztblog indulása óta majd’ minden évben ott volt egy-egy tudósítónk a Hegy’-en, az első bejegyzés egészen 2006-ból való. Többször, több bloggerünk szerelmet vallott már Ede bácsinak aki a bort mérte, a híd végi körfolgalomnak, a rekkenő hőségnek, a borsodi majonézes-kukoricás gyrosnak vagy csak úgy Tokajnak, teljes joggal. A Hegyalját majdnem mindegyikőnk nagyon szerette, Scooterestől, Slayerestől, Ákosostól, mindenestől (még ha nyuggeres is volt néha) a saját hibáival együtt (mert azért voltak bőven, elég a sártengerre gondolni).

a tavalyi Hegy’ dala

A tavalyi Hegy’ nekünk kimaradt (nagy dilemma árán döntöttünk így, később talán egy kicsit meg is bántuk), de nem gondoltuk volna, hogy az idén sem lehetünk ott Tokajban. Pedig már decemberben lefoglaltuk a szállást, már készítettük magunkat a jó kis kisfröccsökre, aztán jött is a hír januárban: ingyenes lesz a Hegyalja! Juhú, ennél jobb már nem is lehetne!

Aztán jött a nagy csönd, se egy bejelentés, se egy pletyka, hogy úúúú, jön Scooter, semmi.

Aztán, március végén (ma) ez a szöveg fogadott minket a Hegyalja Facebook oldalán: “A Hegyalja Fesztivál területén folytatott és tervezett munkálatok következtében az idei Hegy’ elmarad. A végsőkig küzdöttünk ennek elkerülése érdekében, de sajnos a döntés elkerülhetetlenné vált. Nincs olyan lehetőség, amellyel megváltoztathatnánk a dolgok állását.”

Sajnáljuk nagyon, mert tényleg a szívünk csücske volt a Hegyalja, ami ráadásul a keleti országrész legnagyobb fesztiválja is volt (így gondolom a Tokaj környékiek is nem kevés bevételtől eshetnek el). Jelenleg még nem tudjuk, hogyan tovább: ez csak egynyári pihenő, vagy örökre vége? A FB oldalukon válaszoltak pár kommentre a szervezők, ezek közt olvashattuk azt is, hogy a környéken nem állt rendelkezésre olyan terület, amely 100%-ig megfelelt volna a szigorú előírásoknak. Ha más városban, más régióban lett volna megtartva, az már nem is Hegy’ lett volna… Ez mondjuk valóban igaz. De attól még nekünk hiányozni fog a Hegy’, gondolom ezzel nem vagyunk egyedül.

(Reméljük, hogy csak idénre:) Viszlát Hegyalja, és kösz a borokat!

Kérdéseinket elküldtük a Hegyalja szervezőinek, ha érkezik válasz, frissítjük a posztot.