Nem gyenge éve lesz idén a Parknak

Azt már eddig is sejtettük a kósza bejelentésekből, hogy igen erős nevek érkeznek idén a Budapest Park színpadára. Most viszont kaptunk egy velősebb bejelentést, tele külföldi és hazai sztárokkal, nem is csigázunk tovább titeket, íme a nevek:

A nyitóhétvégén olyan hazai nagyágyúkkal kezd a Park, mint a Kiscsillag (április 25. péntek) és az újra aktivizálódó 30Y (április 26. szombat). Erős kezdés lesz, amihez tartjuk magunkat a következő 5 teljes hónapban is!

A hazai zenei élet színe-java képviselteti magát idén is a Budapest Park színpadain. Hogy csak az első 3 hét fellépőit említsük meg: április 30-án COPY CON, május 2-án BIKINI, május 3-án az ALVIN ÉS A MÓKUSOK, május 8-án BELGA, május 9 -10-én FINAL FESTIVAL (Nemzetközi Diákfesztivál): PENDULUM (UK) (+ további fellépők hamarosan), május 15-én az OCHO MACHO, május 17-én a GHYMES ad koncertet, valamint május 23-án a PUNNANY MASSIF lép fel sokadszor a nagyszínpadon.

No de az igazán nagy durranás a külföldi fellépők sora:

Május elsején azt az EMÍR KUSTURICÁT és a NO SMOKING ORCHESTRA-t (SRB) köszönthetjük a nagyszínpadon, akik mesterien keverik az ethno és punk-rock stílusokat és akiknek koncertje a Macskajaj című film világába varázsol minket.

Május 14-én az az amerikai EVERLAST  lesz a vendégünk, aki oly sikeresen keveri a rap-et és az akusztikus rockot. Őt már láttuk pár éve a Hegyalján, ott nem voltunk oda érte, de hátha majd most!

Június 14-e: GOGOL BORDELLO (USA). Kö-te-le-ző.

Június 16-án, az AERODROME FESZTIVÁL-on olyan együttesek lépnek fel, mint a LIMP BIZKIT, akikről elég annyit elmondani, hogy eddig 31 millió lemezt adtak el. De itt lesz a Magyarországra először látogató zenész, filmrendező, producer, az őrült zseni, ROB ZOMBIE, valamint a trash-metal műfaj megkerülhetelen csapata, a MEGADETH. Ezen a kultikus rendezvényen három olyan show várható, ami külön-külön is eseményszámba megy, de így ötvözve verhetetlen és kihagyhatatlan program lesz!

Június 17-én, a Massachusetts-i kelta punk banda, a DROPKICK MURPHYS (USA) fogja megőrjíteni az erre a napra biztosan zöld színbe boruló budapesti közönséget.

Július 1-én, a PROTEST THE HERO (CAN), az a progresszív metál banda lép fel, aki avantgard megoldásaival mindig ígér valami váratlant a színpadon. Várhatóan most sem lesz ez másképp, visszaszámlálásra fel!

Július 22-én, azt a SICK OF IT ALL-t (USA) láthatja a közönség, aki 1986 óta megállás nélkül tartják lázban és formában a hardcore zene iránt rajongókat.

Július 26-án, a DREAM THEATER (USA) rázza fel a Budapest Park közönségét, akik remélhetőleg a szintén progresszív metált játszó Protest the Hero koncert után, újból nyitott fülekkel és nagy várakozással néznek elébe ennek a koncertnek.

Július 29-én egy igazi nőt láthatunk a színpadon. Ő nem más, mint JOSS STONE (UK) soul énekes, dalszerző és színésznő, aki meghódította mind az angol, mind az amerikai toplistákat.

További bejelentések várhatóak a közeljövőben, ne aggódjatok, jönnek még a nehézfiúkon kívül mások is! Azonban a zenei felhozatalon kívül más is megújul még a Parkban, idézzük a sajtóközleményt:

A Budapest Park egy hosszú távú márkastratégia első lépéseként idén új arculatot kap. Egyedi, a valóságtól elrugaszkodott világ épül föl a kreatív anyagokon. A világ egyes elemei külön és egyben is megjelennek a szezon során, egységes, de mégis nagyon változatos kommunikációt biztosítva a márka számára. A vizuális és verbális stratégia célja, hogy átadja a hely sokszínűségét és azt a felszabadult érzést, amit az ember csak egy 5 hónapig tartó fesztiválon élhet át, ahol bármi megtörténhet. Az új szlogen is ezt szolgálja: „Hagyd kint a valóságot!”

Budapest_Park_logo

Nem csak arculatában, hanem tartalmában is megújul a Park. Arra törekszünk, hogy ne „csak” éjszakai szórakozóhely legyünk, hanem ennél jóval összetettebb, tartalmasabb és sokszínűbb legyen Európa legnagyobb egész nyáron nyitva tartó szabadtéri kulturális tere. A Budapest Park az idei image-váltással egy új, mesésebb, varázslatosabb arcát fogja megmutatni a közönségének. Olyan hely lesz, ahol az idelátogató a Park minden sarkában talál majd valami érdekességet. Nagyszabású, monumentális színpadképet tervezünk, amely újszerű kialakításával, fényeivel meghatározó eleme lesz az egész szezonnak. Újdonság lesz az ingyenes SportKert, ahol az asztaltársaságok az idei év Futball Világbajnokságát illetve a Vizilabda Európa Bajnokságát nézhetik meg óriási LED kivetítőn. Átalakul és megújul, illetve nevet is vált a PopArt elektronikus zenei helyszín, amely egy komoly budapesti klubhelyszínné válik a legnevesebb magyarországi Dj fellépőkkel. A Budapest Park zenei helyszínei mellett zöldfelületei is megújulnak, a Domb új dizájnt kap, és a bejárat melletti Pihenőkert is újra bezöldül, tréfás kertészeti installációkkal és LandArtos megoldásokkal gyarapszik, így a horgolt pulcsit kapott fák mellett, a színes lampionok alatt a babzsákokon és csíkos függőágyakon lehet majd kipihenni a bulizás fáradalmait. A sok megújult helyszín mellett a Park összművészeti funkciója is bővül, a Bunker Kortárs Galéria mellett lesznek a Park területén szétszórva, kültéren is nagyméretű műtárgyak és kinetikus szobrok, bálványok, kapuk és érdekes interaktív installációk, illetve az esték folyamán mindig fogunk találkozni valamilyen érdekes performansszal, előadással, utcaszínházzal.