Aki korán kell, Coldplay-t lel – Nagyszínpad költözik a szobádba

Az almás telefon gyártója 2007 óta szervez egy zenei fesztivált érett, harapni való, szaftos felhozatallal, olyanokkal, akikért Gerendai Károly is odaadná a fél veséjét. Neve stílusosan egyik alkalmazásról az Itunes-ról kapta a nevét. Ezen részt venni persze, kábé annyi esélyed van, mint androidot telepíteni az Iphone-ra: nem sok. Ugyanis egyfajta lottó módszer keretében lehet a szerencséseknek jegyet nyerni és kisbarátjukat elvinni a bulájra. Azért online álmokat még lehet kergetni, szóval leírjuk, mit kell tegyél, hogy legalább lélekben és persze tök ingyen ott legyél az eseményen.

A szervezők éveken át London Camden negyedében szervezték az egy hónapon tartó igen impozáns zenei felhozatalt. A teljesség igénye nélkül olyan nevecskékkel, mint az Arctic Monkeys, Foo Fighters, Kings of Leon, istennyugosztalja Oasis vagy éppen Adele, Chaka Khan és istennyugosztja Amy Winehouse. Most azonban úgy tűnik az amerikai honpolgárok is kapnak valamit a világ legnagyobb készpénzén ülő Apple cégétől. Igaz egy kicsit kisebb, kicsit savanyúbb lesz, de mégis csak az övéké. Ennek megfelelően texasi idő szerint, hajnalban kelhetsz kedvenceidért, ha élőben akarod látni őket. Ha elszalasztottad volna, sincs gond, mert pár napig díjmentesen nézheted meg, később azonban fizetni kell érte. Akinek van Iphone-ja meg Ipad-je, az töltse le az iTunes iApplikációt az iApp iStore-ból, vagy töltse le az iTunes alkalmazást az iGépére vagy iPc-re és mehet is az iMóka.

Az öt napos rendezvény első napja igen erős lesz. Kedden fellép a Coldplay. Gondolom hozzájuk nincs mit hozzátenni, nagy valószínűséggel miattuk nyitottad meg a cikket. Előzenekarként az Imagine Dragons és London Grammar adja az ívet. A Soundgarden-től biztos ismered a fekete lyukú Napot. Na, akkor ők azok. Chris Cornell-ék mellesleg a Superunknow című albumukat a megjelenés óta itt mutatják be először teljes egészében. Aztán lesz Kendrick Lamar, ő ilyen aranyláncos, magát markolászós r’n’b sztár. Nem az én stílusom, de állítólag menő. Meg lesz Pitbull. Az ajtóék egyszerűségű név laza 4-500 millás klipnézetséget takar számonként. Ő az ügyeletes dallamos dance – rap napfény – popsirázogatós felelős. Szóval erre táncoltok manapság a nagyszínpados koncertek után a fesztiválokon meg a diszkókban.

Szombaton meg Keith Urban-é a terep. Én mondjuk azonnal elvenném az engedélyét. Nézz meg egy klipjét, azon besírsz! Egy szexire turbózott csávó, mintha Bon Jovit és Delhusa Gjon keresztezték volna mind kinézetben, mind zenében. Előtte viszont egy élő legenda, Willie Nelson lép a színpadra, country zene Frank Sinatrája.

Program és letöltés: https://www.itunesfestival.com/

Madaras Facebook alias Twitter követhetőség: http://tw.itunes.com/iTunesFestival

Fellépők:

Március 11: ColdplayImagine DragonsLondon Grammar
Március 12: Kendrick Lamar,Schoolboy QIsaiah Rashad
Március 13: SoundgardenBand of SkullsCapital Cities
Március 14: PitbullZeddG.R.L.
Március 15: Keith UrbanMickey Guyton