Kemény lesz a nyár a Parkban

Ha azt hiszed, hogy a nyár semmilyen újdonságot sem tartogat, és francia királyként görgeted rátartian a telefonodon a nem kívánt eseményeket, amikre meghívtak, akkor itt most meg is állhatsz, hiszen június 17-én első magyarországi koncertjét adja a Park színpadán a Dropkick Murphys!

Az amerikai írek legemblematikusabb zenekarának közel húszéves múltja alapjaiban határozza meg a folklór és a punk kapcsolatát, hiszen a pörgős ütemek és a táncolható dallamok korábban nem találkozhattak ilyen hatásos formában. A zenekar a Signed and Sealed in Blood apropóján adja első hazai koncertjét, ami nem csak a nyár egyik legnagyobb bulijának ígérkezik, hanem kihagyhatatlan és hiánypótló élmény lesz rajongóknak és érdeklődőknek egyaránt.

Januári teltházas koncertjét követően a nyári szezonban sem hagyja kallódni odaadó magyar közönségét a kanadai Protest the Hero legénysége, és napjaink legizgalmasabb progresszív metalzenekara július 1-én újfent bizonyítani fogja a Park színpadán, hogy méltók arra a kiemelt figyelemre, ami immáron hatodik éve követi őket. A Protest The Hero hangszeres tudása és önfeledt előadásmódja a koncerteken mutatkozik meg igazán. A képlet pedig kikezdhetetlen: a Protest The Hero imádja a magyar közönséget, a magyar közönség meg napjaink egyik legeredetibb, végtelenül zenei és humoros keményzenei bandája iránt érzi ugyanezt.

A Hatebreed tavalyi koncertjének hangos sikerét követően az idei szezon sem maradhat hardcore/punk buli nélkül a Parkban, így hát véssétek be a naptárba, hogy július 22-én hosszú kihagyást követően ismét Budapestre látogat a NYHC legenda, a Sick Of It All! A Koller-testvérek életműve páratlanul fedi le a műfaj elmúlt harminc évének változásait, hiszen a nyolcvanas évek végén alakult banda hangzásában is annyi hatás vált meghatározóvá, hogy minden egyes lemez egyfajta korlenyomatnak is tekinthető. Ami várható: amit a fővárosi közönség legutóbb négy éve élhetett át, azt most új programmal, és feltehetően új lemezzel is bővíti a Park színpadára visszatérő hardcore/punk zenekar.