Kilóg a lóláb az Alfa Fesztiválnál – vagy mégsem? updatelve!

Nem szép dolog ám hülyíteni a fesztiválozót (meg amúgy senkit sem), hogy olyan dolgokról dönthet, ami már régen le van játszva a háttérben. Ez történt ugyanis most az Alfa Fesztivállal kapcsolatban, ahol elvileg mi, a zemberek dönthettük volna el, hogy mikor rendezzék meg idén Várpalotán a 2. Alfát. Aztán kiderült, hogy jah, bocsika, az időpont már régen le van zsírozva.

Fotó: Columbo Facebook

A fenti képet tegnap találtuk Columbo (Irie Maffia, Brains) Facebook oldalán. Elsőre semmi különös, faszán összeszedte nekünk, hogy egészen szeptember végéig hol találkozhatunk vele országszerte különböző formációk tagjaként. Jó hírként láthatjuk azt is, hogy a pletykák ellenére úgy tűnik, tényleg újranyit az Akvárium Klub, hiszen április 3-án Irie Maffia koncert lesz az Erzsébet tér alatt. Ez nagyon jó hír, nagyon hiányzott már az Akvárium!

Olvassuk is tovább a listát. A szemünk igencsak fennakad a következő soron: May 23 Brains @ Alfa Fesztivál Várpalota. Na várjunk csak! Nem úgy volt, hogy az Alfa Fesztivál időpontjáról szavazás útján döntünk? Ez volt a február 8-án kikerült felhívás szövege:

“A döntés a TE kezedben van! Mikor legyen megrendezve a 2014-es ALFA Fesztivál?
A fesztivál a szavazók között játékot hirdet. Három személyt meghívunk a várpalotai bulira! Ahhoz, hogy TE legyél az egyik, a következő 5 lépést kell tenned:

1. LÁJKOLD az ALFA Fesztivál oldalát (https://www.facebook.com/AlfaFesztival)!
2. LÁJKOLD ezt a postot, amit olvasol!
3. OSZT MEG ezt a postot ismerőseiddel, barátaiddal!
4. SZAVAZZ itt (http://goo.gl/3FKCOu), hogy mikor legyen a Fesztivál!
http://goo.gl/3FKCOu
5. ADD MEG e-mail címed, hogy elküldhessük NEKED a meghívót a 3 napos rock’N’roll őrületre!

Ne habozz, kíváncsiak vagyunk a véleményedre, hiszen az ALFA Fesztivált NEKED szervezzük!”

Fotó: Alfa Fesztivál Facebook

Akkor most, hogy is van ez? Ejnye, no, csak nem át lettünk verve? Csak nem le volt már zsírozva előre az egész (oké, mondjuk az áprilisi időpontról sejteni lehetett, hogy esélytelen, hiszen ki fog akkor még sátorozni, de az augusztusi még akár vállalható is lett volna)? A felhívás február 8-án került ki az Alfa oldalára, Columbo képe pedig 16-án. Ez alatt a bő hét alatt még folyamatosan lehetett voksolni (sőt, még most is lehet, hivatalosan nincsen lezárva), így biztosan nem vették figyelembe a zemberek véleményét és ezzel a kis bakival sikerült röhejessé tenni az egész szavazósdit.

Persze nem vagyunk naívak, tudjuk mi is, hogy az ilyen szavazások 99%-a előre le van játszva, de akkor is, ez így nem szép dolog. Vagy, ha már így szeretnénk magunknak egy kis olcsó reklámot, legalább tessék jól csinálni, mert ez így eléggé kínos, kedves Alfa Fesztivál.

Nem baj, akkor írjuk fel a naptárba május 23-24-25-i hétvégére az Alfa Fesztivált és mellé kanyarítsunk oda egy hatalmas elégtelent is ezért az egész színjátékért.

Update: 

A szervezők ezt írták: “A szavazás eredmény egyáltalán nincs “régen lejátszva”, a szavazás jelen állása szerint még bármelyik dátum szóba jöhet. DJ Colombo egy ajánlatkérés alapján hibásan publikálta fellépésük időpontját, Tőle is kértünk már helyesbítést. 2014. február 20-án lezárjuk a szavazást és akkor elküldjünk Nektek is az eredményeket.”

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

A Skid Row és az Ignite is jön a FEZEN-re Dallamosság, lázadás, energia - kezdődhetne így akár a Skid Row, akár az Ignite jellemzése. “És mindketten fellépnek a 2014-es FEZEN fesztiválon” - tehetjük hozzá büszkén. A hosszú haj és a szegecselt bőr volt akkor még a jelkép, és a heavy jelző i...
nem csak a 20 éveseké az EFOTT! Kalapács, Deák Billl, Karthago, Edda - na melyik fesztivál nagyszínpados programját sorolom? igen, ez az EFOTT harmadik nap. nem, nem az Elaggott Fókások Országos Tolókocsis Találkozója, hanem az egyetemistáké és főiskolásoké? na, de akkor mi ez a so...
A nyárnak szinte vége már, de az Alfa még csak most indul! Töltődj fel az őszre a nyár utolsó hétvégéjén rengeteg zenével, kikapcsolódással és egy hatalmas bulival! Várpalotán, a Cseri parkerdőben mindenkit vár még 3 nap fesztivál, 3 nap jó hangulat és 3 nap nyár, amire még szükségünk van a rossz idő és az i...