AlteRába fesztivál – ahol jó Neked!

A nyáron kisjubileumát ünneplő körmendi AlteRába Fesztivál, idén sem tartogat zsákbamacskát számunkra, hozza, amit az évek alatt megszokhattunk, a magyar alternatív (és) rock legjavát.

Ötödik év, ezért öt nap a koncertek jegyében július közepén, pontosabban július 16-20-ig. De ne szaladjunk ennyire előre, jöjjön egy kis múltidézés, avagy fesztivál történelem röviden. 2010-et írunk, ez a fesztivál első éve, ekkor debütált, kicsi volt és mindösszesen három napig tartott. A következő évre már néggyé duzzadt, az évek alatt folyamatosan nőtt, fejlődött, amit volt szerencsém végignézni, mint látogató. Szerencsére ez a növekedés nem ment a hangulat és a pénztárcabarát árak kárára. Megmaradt a családias viszony, a zenészek ugyanúgy közöttünk mászkálnak sörrel a kézben és együtt állunk fényért is a sorba.

Nemrégiben napvilágot látott a fesztivál plakátja, melyen olyan nevek szerepelnek, ami a magyar könnyűzene krémjét kínálja. A teljesség igénye nélkül, kis ízelítőnek pár név a fellépők sorából, itt lesz az Anna and the Barbies, a Heaven Street Seven, a Vad Fruttik, és a Pál Utcai Fiúk, de elhozzák Papp Szabiékat is, így biztos, hogy táncolni fogunk reggelig. Ha mindez nem lenne elég, és netalán hiányolnád a Quimby-t, megnyugtatlak, kesergésre nincs ok, hiszen Ők is tiszteletüket teszik a fesztiválon. Nem mellesleg tavaly nyáron a Márti dalát együtt dúdolhattuk Kiss Tibivel és Pásztor Annával, simán meglehet, hogy ez idén sem marad el. A fellépők sora itt nem ér véget, hiszen a 30Y is visszatér, ez az első nyári fesztivál, amiről tudjuk pontosan, hogy július tizenkilencedikén  este kilenc órakor Beck Zoliék a színpadra lépnek, immáron négytagúvá fogyatkozva, megannyi új számmal. Visszatérve a különleges közös fellépésekhez, nem elképzelhetetlen az sem, hogy élőbe élvezhetjük a nyár egyik legkedveltebb számát, amely az MR2 toplistáját is sokáig vezette, ez pedig nem más, mint a Magashegyi Underground Árnyékok című dala, melyet Bíborka Zoltánnal karöltve énekel. Csak, hogy folytassam a lehetséges duettezők sorát, könnyen meglehet, hogy a Konyhámban bulit tartson Szűcs Krisztián és Lovasi Bandi is. A fellépőket tovább nem is ragoznám, akkor itt ülnénk reggelig, helyette csatolom a plakátot, mindenki keresse meg a saját kedvencét.

Gondolom, sokak számára most jön(ne) el a kényes pont, aztán miután ezt elolvastad, ráeszmélsz, hogy teljesen korrekt. Igen, az árakról beszélek. Január 31-től február 20-ig online elérhető lesz 200 db limitált bérlet, mindösszesen nyolcezer forintért, de nem hinném, hogy február közepéig kitartana. Az első száz bérletet pár nap alatt elkapkodták, szóval érdemes sietni. Aki lemarad, annak már csak a tízezer forintos jut, ami még mindig nagyon olcsónak számít, főleg ha elosztjuk az öt nappal. Összegezve, akik élnek Alterra mennek, szóval bérlet vételre fel és játékra is, hiszen a facebook oldalukon folyamatosan nyereményjátékok zajlanak, elég értékesek. Egy hely, ahol jó Neked! Légy Te is AlteRáBarát!

www.alterabafesztival.hu

www.facebook.com/alteraba