Ha minden simán ment volna, nem is mi lettünk volna – Indoor fesztivál 3. nap

Már meg sem lepődöm azon, hogy a fejünkben szépen megtervezett indulás, a megérkezés, a megtekintendő koncertsorrend nem úgy alakul, ahogyan szeretnénk. Pedig az első akadályt könnyebben vettük, mint máskor. Csak aztán jött a 100-as busz az Örs vezér terén, amin már lassan fél órája ültünk, mikor szólt a sofőr, hogy „hát ez beszart!”. Hirtelen senki nem vette komolyan, de amikor szólt, hogy felesleges várni a következőt, mert az is ugyanez a busz lenne, kezdett világossá válni, hogy a 18:30-as Halott Pénz kezdésre nincs sok esély odaérni, ráadásul hétkor a másik színpadon meg Majka, Curtis és BLR.

Végül valamikor, a rohanás miatt fogalmam sincs, hogy mikor, odaértünk a Hungexpora. Bár a nemrégiben rendezett Fridge fesztiválért sem voltam túlságosan oda, ott legalább a területet telerakták külső-belső programokkal, promóciós hostessekkel, bárokkal, és így tovább. Itt viszont… túl nagy volt a terület, amiben elvesztek a helyszínek, az óriási ruhatár, és az a pár büfé. Azonban végre nem kellett kiváltani a Metapay kártyát, ami tudom, hogy praktikus, de elég nekem a VOLT-Sound-Szigeten használni. Egy-egy estére azonban szerintem felesleges.

A Koncert.hu színpadnál még elcsíptük a Halott Pénzt. Egy-két számukon kívül eddig nem ismertem a zenekart, de azért a „fenekedazénigazigyengém” előadója szerencsére tud többet mutatni. Jók voltak, annak ellenére is, hogy alig volt ember a közönség soraiban. Ugyanez volt jellemző az egész fesztiválra is, néhol lézengett pár ember, persze a nagyobb zenekarok koncertjére már többen gyűltek, de akkor is elmaradt a szokásos tömeg, vagy legalábbis ebben az óriási térben úgy tűnt. Nem tudom, hogy a másnapi szilveszter, a magasabb jegyárak, a felhozatal, vagy valami más miatt, de ez egy kicsit lehúzta a hangulatot.

Ezután elmentünk a Nagyszínpadhoz, és ott is ragadtunk végig. Majkáékkal egyébként már ezt megelőzően találkoztunk egy áruházban, ahol éppen sehol sem találtak Jim Beamet maguknak. Ennek a koncertnek is a második felére estünk be, és voltak fenntartásaim. Nincs velük bajom, sőt kívülről fújom a Belehalok című slágert, de nem szeretem ezt a zenei vonalat. Végül is nem voltak rosszak, két lányról, Majkáról és Curtisről pedig közös képet is készítettem, úgyhogy lányok, ha ezt látjátok, a fotóra pedig szükségetek van, szóljatok (vagy csekkoljátok a FB-on, erre)!

Ezen a ponton éreztük úgy, hogy enni kell valamit, így át sem tudtunk nézni az Animal Cannibals fellépésére, mire végeztünk a sikításból már sejteni lehetett, hogy elkezdődött a The Carbonfools. Fehér Balázsékat idén nyáron láttam először fellépni, viszont egyre jobban kezdem megszokni az énekes lazaságát, a hangját, a szépfiúságát és a kiejtését. A zenekar kitett magáért, a közönség pedig jól érezte magát. Kaptunk egy csomag cukrot a nyakunkba, visszataps előtt pedig óriási gitárszólót is lenyomtak a srácok.

Bár én még elhallgattam volna csukott szemmel a tömeg mögött Fehér Balázs hangját, mire feleszméltem, már a Punnany Massif készülődött a színpadon. Láttam az előző napi pécsi évzáró koncertjükről egy képet, ahol hihetetlen nagy közönség előtt játszottak az ottani ifjúsági házban. És amikor ezen az estén körülnéztem, fele annyi ember nem állt körülöttem. Féltem, hogy úgy fognak viselkedni, mint nyáron a Vad Fruttik Soundon, amikor Armin van Buurennel egy időben játszottak, Likó Marci pedig láthatóan ki volt akadva, hogy alig zenélnek valakinek, és ezt szóvá is tette. Azonban pozitívan csalódtam, a srácok hozták a kötelezőt. Nem érződött rajtuk, hogy ezek után, legalábbis koncertek szempontjából, pihenés jön, és csak le akarták tudni az utolsót is. (Hozzátenném, Máté pólóját imádtam!)

A napokig tartó álmatlanságom azonban meghozta gyümölcsét. Bármennyire is szerettem volna végigbírni a következő fellépőt, pár Brains szám után hazafelé kellett venni az irányt, pedig az ő koncertjük mindig óriási buli. A busz ekkor sem volt pontos, de hazafelé már kevéssé számított. Kedves Indoor fesztivál, az új évre kívánok neked alacsonyabb jegyárakat, más helyszínt és több vendéget!

További képek az estéről erre!