A fáradt napokra a hétvége lehet a vigasz, nem igaz? – hétvégi programajánló

„ A hét véget ért végre, nő az élet értéke, a dilemma csupán annyi, hogy melyik helyre térjél be. ”  

Azt hiszem, teljesen aktuális számunkra a Punnany Massif – Hétvégre című számából kiragadott rész főleg, hogy javában dübörög országszerte az őszi-téli klubturné szezon. Nos, igen, november utolsó hétvégéje is bővelkedik a különböző koncertekben. Néhányan lemezt mutatnak be, valaki a már jól bejáratott repertoárt adja elő, és lesznek, akik az ismert számok mellett egy-egy új dallal lepik meg a közönséget. Annak reményében, hogy senki nem marad majd otthon, összeszedegettük az e hét végére eső zenés programokat, a teljesség igénye nélkül.

Lássuk, mi minden jó vár ránk a fővároson innen, és túl!

Csütörtök (november 28.)

Akik már a hét negyedik napján is lazíthatnak egyet, látogassanak el a Gozsdu Manó Klubba, ahol a Takáts Eszter Beat Band mutatja be friss maxi lemezét, emellett élő klipvetítést ígérnek. A december elsején új albummal jelentkező (Kaktuszliget) Quimby egymás után két nap ad koncertet a debreceni Roncsbárban, előttük a The Silver Shine zenél. (A későn ébredőknek üzenjük, hogy csütörtökre és péntekre is elővételben elfogytak a jegyek.)

Péntek (november 29.)

Konzervzenével várja a nagyérdeműt a Fish! a Barba Negra Music Club falai közé. Vendégfellépők társaságában, koncertfelvétel és meglepetések kíséretében, egy nagykoncerttel ünnepelik és ünnepeltetik meg az új lemezt. A budai rakpart kellő hangulatáért az A38-on fellépő Hangmás és a dán Broke felel, majd Keep Nort DJ-szettje zárja az estet. Nem mindennapi, akusztikus koncertre készül az Óriás. Az áthangszerelt műsort néhány vendégként meghívott zenészbaráttal adják elő, a dalokkal így egészen különleges hangulatot teremtve. Szóval, írja mindenki a falra, amekkorával kifér: a Gozsdu Manó Klubban a helyem! Szintén nem érdemes kihagyni a Mary PopKids neon buliját az Ötkertben. A szórakozás mellett igazán nemes célt is szolgál a koncert, hiszen a zenekar (Mikulás alkalmából) a teljes jegybevételt a Heim Pál Gyermekkórháznak és egy budapesti árvaháznak ajánlja fel játékok formájában. Hívjátok el barátaitokat is a koncertre, és járuljatok hozzá ehhez a nagylelkű gesztushoz!

A szénhülyék turnéjának következő állomása Gödöllő. A Trafo Clubban a The Carbonfools (szemrevaló) legénysége lép színpadra. Miskolcon, a Helynekem ad otthont a Beck fivérek új formációja, a Bezzegakurvabeckek lemezbemutatójának. A 30y alapítóinak családi projektje élőben kizárólag néhány városban lesz látható és hallható. Zenekaros felállásban érkezik a Hangár Music Gardenbe Halott Pénz. Sopron, Szólj anyunak, hogy a városban vagyok! Az év végén fennállásának 11. születésnapját ünneplő Anti Fitness Club Nyíregyházán folytatja az őszi turnéját. A zenekart az X Cafe színpadán láthatja majd a közönség. A közel harminc éve működő Európa Kiadó a Pécsi Est Café-ban járul a publikum elé. Kapuváron (Shop-Stop) a Bohemian Betyars húzza a talp alá valót.

Ha már hétvég(r)e, a Punnany Massif két nap, két helyszínen mutatja be a három részes kislemez-sorozatának első korongját (Fel #1). Pénteken Szegeden, mindössze 600 fő élvezheti a koncertet a JATE Klubban. A hétköznapokat a szombat simán üti, a gyöngyösi Sportcsarnokban én azt mondom punnany, te azt mondod, hogy massif!

Duplázik a hétvégén a világhírű Kiscsillag zenekar is. Pénteken Dunaújváros (Galéria Jazz Club) zárhatja örökre szívébe a bandát, és fordítva. Szombaton (a jelenlegi időjárásnak megfelelően) a menetszél a kecskeméti Technika Kávézóba fújja a bandát. Azt hiszem felesleges is megkérdezni, hogy van-e szándék. Aki a veszprémi Expresszóba váltott jegyet péntek estére, nagyon jól döntött, ugyanis a Brains abszolút garancia az elképesztő bulira, hát még hogy tudjuk, szinte azon nyomban elkapkodták az összes jegyet a koncertre. Szombaton Miskolcra utazik a zenekar, ahol az ’egy éves a Helynekem’ születésnapi programsorozat zárásaként lépnek fel.

Szombat (november 30.)

Idén utoljára lép fel Budapesten a Heaven Street Seven. A HS7 legénysége a Tej zenekarral karöltve szállja meg az A38 fedélzetét. A krézi srác és Márta biztosan ott lesznek. A Gozsdu Manó Klubban a Yellow Spots ünnepel születésnapot, méghozzá legalább a tizediket. Egy laza és ütős bulit ígér a Mocsok 1 Kölykök zenekar, helyszín a Fészek Klub. Több szempontból is különlegesnek és kihagyhatatlannak ígérkezik a Magashegyi Underground koncertje. Hosszú idő után lépnek fel újra Budapesten, név szerint a Barba Negra Music Clubban. A nagykoncerten vendégeskedik a zenekar szövegírója, Tariska Szabolcs is. A régi nagy kedvencek mellett természetesen felcsendülnek az idén megjelent Tegnapután című album dalai, ráadásként pedig a közönség által megszavazott dal, az Írott nő is. Az este másik vendége a mai magyar slágereket a capella stílusban előadó Budapest Voices.

Karányi Dani szórakoztatja majd a Kapuváron összegyűlt közönséget, exkluzív dj set a’la Karanyi a Shop-Stop-ban. Sopronban (Hangár Music Garden) mutatja be harmadik stúdióalbumát (The Storm) a Compact Disco. A tavaly az Eurovíziós Dalfesztivált is megjárt elektronikus zenei formáció előzenekara a Cloud 9+ lesz. A veszprémi fehér éjszakában akár az is előfordulhat, hogy oroszlánt találnak a hóban, sőt, vámpírok és zombik jelenléte sem kizárt. Ha egyszer a Péterfy Bori & Love Band veszi be az Expresszót…

Kétségtelenül jó, jó, de jó lesz annak, aki a hét utolsó előtti napján Pécsre látogat, hiszen az Ocho Macho ’10 év 10 város’ turnéjának soron következő állomása a Zsolnay Kulturális Negyed.

Széles a kínálat a koncertek terén, ahogy látjuk, a zenekarok Budapesten kívül számos helyre eljutnak az országban. Talán ezért is szeretjük úgy a klubturnék időszakát. Bízom benne, hogy mindenki megtalálja a magának megfelelő programot a hétvégére. Mulassatok jól, táncoljatok, ugráljatok és énekeljetek sokat, ezután élményekkel telve virradhatunk egy szép december elsejei vasárnap reggelre!