Jubileumi Csík turné

A Csík Zenekart gondolom senkinek nem kell bemutatni. Mostani ajánlóknak az ad aktualitást, hogy megvan a negyed centenárium. Igen, már nekik is elrepült ez a 25 év. Kecskeméttől a Fonóig  majd az országos ismertségen át a világ körüli bemutatkozásig, számos hazai elismerésen keresztül már mindent begyűjtöttek és meg is tartottak. Nem találkoztam még olyannal, aki ne szeretné őket, mert alázat és profizmus keveredik ha kiállnak a színpadra.

250px-Logo_csikzenekar.jpg

A 2003-as Kispállal való együttműködésük a Csillag vagy Fecske képében, szinte pedig egy hazai műfajt teremtett meg: a magyar világzenét. A régi és új, archaikus és kortárs, rock és folk egy olvasztótégelyben találkozott az, amit előtte és alatta próbálgattak már mások is, de a Csíknek hisszük el igazán, hogy ez működik és gyógyítani is tud. Hiszen alter- és a népzene egy olyan igényes házasságot kötött, hogy a későbbi Most múlik pontosan feldolgozásukat a köztudat gyakorta az ő prdukciójuknak hiszi. Már nem tudom ki mondta, hogy egy számhoz akkor érdemes hozzányúlni, ha az  jobb lesz mint az előző. Kiss Tibiék (Quimby) is már úgy vannak saját szerzeményükkel, hogy koncertjeiken nem egyszer bízták Majorosi Mariannára a szám eléneklését, mert inkább lett már mindenkié, mint az övék.

Azt is megmerem kockáztatni, még ha túl patetikusnak is tűnök, hogy a himnusz és szózat után talán ez a dal, amit tizenöt millió magyar kivülről ismer, és ez Csíknek köszönető. Az öt állomásból álló jubileumi turnén, barátaik, zenésztársaik csatlakoznak majd, de Pesten lép fel az igazi Kossuth-díjas All Star csapat. Presser Pici bá majd gyakorta a zongorán kísér, a nemrégiben újra alakulását bejelentő Kispál és a Borz a Symában lesz újra látható először. Emellett fellép Dresch Mihály akivel már korábban is sokszor zenéltek együtt Csík Janikéák”, Herfli Ferenczi Rackajam Gyuri és Berecz András ének- és mesemondó székely indián. Kívácsian várjuk, mi ott leszünk és beszámolunk. 

Dátumok:

2013. november 17.  Debrecen, Kölcsey Központ  kezdés: 19. 00 (vendégek: Dresch Mihály és Lovasi András)

2013. november 29.  Szeged, IH Rendezvényközpont kezdés: 19. 00 (vendégek: Dresch Mihály és Ferenci György)

2013. december 8. Eger, Hotel Eger kezdés: 19:00 (vendégek: Lovasi András és Presser Gábor)

2013. december 28. Pécs, Pote Aula kezdés: 19.00 (vendégek: egyeztetés alatt)

2013. december 30. Budapest, Syma kezdés: 19. 00 (vendégek: Presser Gábor, Kispál András, Lovasi András, Mihalik Ábel, Dióssy D. Ákos, Ferenczi György, Dresch Mihály, Berecz András)

http://csikband.hu/csik-zenekar-koncertek/