7vége, a léd vége, essünk szét végre, mert miért ne? – hétvégi programajánló

Ettől a héttől kezdve minden csütörtök este várható egy kiadós programajánló a hétvége legizgalmasabb zenei eseményeivel (értsd: koncertek), tőlünk, Nektek. Budapestiek előnyben, de igyekszünk majd becsempészni néhány vidéki bulit is. Válogatási elvek, mint olyanok, nem léteznek, jöhet bármi, azt pedig rátok bízzuk, hogy eldöntsétek: komolyan gondoljuk-e. A lényeg, hogy légyszi, egy zenekar és koncertszervező se küldjön nekünk nagyobb mennyiségű készpénzt vagy narkotikumot! A rovatba bekerülni ilyen módon nem lehet. Azt ki kell érdemelni.

Péntek:

Elég esős hétvégét jósolnak azok, akik ezzel foglalkoznak, de ez igazából tökmindegy. De ha mégis hiszünk a meteorológusoknak, akkor elvileg péntek este nem fog esni. Csak hideg lesz. De igazából az is lehet, hogy nem. A lényeg, hogy most ne az Akváriumnál borozás legyen az est csúcspontja. Inkább a Quimby az A38-on. Ja, az teltházas. Bocsi. Vagy a Nickelback az Arénában. Az is teltházas (nem vicc!). De hagyjuk is meg a mainstream-et a Nyugat ópiumának, AKPH-ra a Club 202-be! Az egykori Wigwam klub falai között olyan történik, ami a legfényesebb időkben, mikor metál és punkbarlangként funkcionált az épület, elképzelhetetlen volt: rapperek foglalják el a színpadot. Vagy költők?

Ennél talán egyel izgalmasabb, hogy hosszú kihagyás után, annyi sikertelen békülési kísérlet után végre egy színpadon a Puhító és a Siketfajd zenekarok!!! (A pénz miatt, tudjuk…) A kárörvendők most biztos a markukba… Mit is csinálnak a markukba? Mindegy, a lényeg hogy aki fajdista, és kőkemény puhítós, az velünk lesz, méghozzá a Filter klubban este 8-tól. A belépés ingyenes, mert miért ne?

A magaskultúra híveinek két ajánlatunk van: Ákos az Erkel színházban (teltházas amúgy, de tuti elnyomja a Duna TV szignált!) illetve Burning Table (Ro) és SoulClap Budapest: DJ Direct + In:Form warm up (Tilos/SoulClap BP), DJ Slow live act, Illspokinn (USA) lemezbemutató koncert , SoulClap Budapest DJs party a Gödör klubban. Igen, ez mind egy este alatt. És hogy kik ők? Nos, Google says: a Burning Table egy kultikus román alter-rock banda, akiket Fb oldaluk szerint olyan zenekarok befolyásoltak, mint a Pearl Jam, a Led Zepelin, a Muse és a Siketfajd. Az Illspokinn hip-hopban utazik, mint oldalukról kiderült (akkora ganxsták, hogy Wikipédián sincsenek fent), akik eléggé kimaxolják ezt a Budapest témát, tekintve, hogy az elkövetkező egy hétben 5 koncertet is adnak Pesten.

Ennyit a péntekről. Ha nem jöttek be a fentiek, lehet menni az Instantba matarészeg portugálokkal haverkodni.

Szombat:

Elvileg végre kinyit a Bálna (tudjátok a pláza a Fővámnál, ami miatt annyira megfáradtak az építtetők a jogi hercehurcákból kifolyólag, hogy az elmúlt hetekben saját szórakoztatásukra gellért-hegyi nyugdíjasokat vakítottak meg kék lézerfénnyel, csak hogy visszahozzák saját magukat az életbe), ennek örömére 11-től lesz Alma együttes buli.

Meg 3-tól Mary Popkids a Duna Plázában. Most pedig nézzünk pár koncertet a 14 év feletti korosztály számára!

Kongresszusi Központban Jacko emlékkoncert. Például. Csak úgy kapásból. Ha valaki nem férne be rá (amire minden esély megvan), akkor a Kőbányai Munkásotthon Aulájában Zámbó Jimmy hasonmásverseny, ugyanitt Keresztrejtvény Szakkör évadzáró esemény. INGYEN főtt virsli. Belépő: 600 Ft (virsliben lefogyasztható). Előbbi program real, utóbbi (sajnos) vicc.

Helyette 8-tól a Fonóban egy iráni zenekar, a Quartet Diminished nyom iráni zenét! Belépő 1800, de ez legalább jól hangzik.

Vasárnap:

Délelőtt Szandi és Fluor (elvileg nem együtt, sajna) a Duna Plázában, délután vietnami dalok és táncok a Hagyományok házában, este Amanda Palmer az A38-on (teltház). Szóval toljatok be egy jó filmet. Mondjuk az Ádám almáit.