Így kell kezdeni – Balaton Sound 1.nap

2013. júl.11-én elkezdődött a MasterCard Balaton Sound, ahova rekord gyorsasággal fogytak el idén a bérletek (és a péntek-szombati napijegyek is), ami nem is csoda, hiszen rengeteg világhírű dj várja vasárnapig a tombolni és szétesni vágyókat. Első napunk a hajtás után.

balaton_sound

Első napunkat a Crystal Castles fellépésvel (koncertnek semmi esetre sem mondanám) kezdtük, ahol a MasterCard nagyszínpadon Ethan Kath producer és Alice Glass vokalista szórakoztatta a népet electronikus “zenéjükkel”. 

Utána pontban 21:30-kor kezdődött Avicii produkciója, amihez igen nagy elvárást fűztünk, ettől függetlenül persze bejött a tippünk: első számként lejátszotta az I could be the one című slágerét, majd rögtön utána a még ropogóan friss  Wake me up  nótáját, utolsóként jött a Levels… Így legyen ötösünk a lottón! Természetesen végig tombolt a tömeg, és a vizulás mejelenítés tényleg remek volt.

Ahogy vége lett átrohantunk az OTP nagyszínpadhoz, ugyanis 23:00-kor kezdetét vette a The Bloody Beetroots szettje. A DJ-duo maszkban tolta végig a műsort, megőrjítette a népet dance-punk zenéjükkel, ennél jobb bulit 11-től nehéz volt találni a Soundon.

Esténket a Justice electro-house droppolásával zártuk, a két furcsa francia teljesen megtelítette az Arénát, nem csoda, hiszen 2007-ben debütáló albumukat Grammy-díjra jelölték, és azóta is jobbnál-jobb számokat dobnak ki. Szintén őrület volt, ha valaki nem találta volna ki.

A fesztiválon egyébként rengetegen vannak, néha még közlekedni is nehéz esténként, viszont remek a hangulat, erre nem lehet panasz az biztos. A mai esténket Afrojackkel kezdjük, és Dada Lifefal folytatjuk, reméljük túléljük a pénteket is, és holnap újra jelentkezünk.

Képeinket az első napról ERRE találjátok.