IV. Kaposfest – Az élvezet szabadsága 2013-ban is

2013. augusztus 13-19. között kerül megrendezésre a IV. KAPOSFEST. A több, mint 15 000 látogatót vonzó minőségi fesztivál a világszínvonalú klasszikus zenei koncertek mellett minden évben más, de annál érdekesebb programokkal várja a közönséget.

Kokas Katalin művészeti vezető által megálmodott Kaposfest, immáron Európa egyik kiemelkedő klasszikus zenei fesztiváljává vált. Az elmúlt években rengeteg, a nemzetközi és hazai élvonalba tartozó művész lépett a kaposvári Szivárvány Kultúrpalota színpadára, ahol a közönség ovációval hálálta meg az előadásokat. 2013-ban a 14 komolyzenei koncert mellett kiállítások, gasztronómiai és filmes események teszik színesebbé a Kaposvárra látogatók élményeit.

„Az idei fesztiválon minden nap egy-egy klasszikus zenei műből kiindulva, tematikus napokat tartunk. Ennek megfelelően Rossini, Mozart vagy éppen Bach komponálta darabokra reagálunk majd az egyes napokon. Biztosra vesszük, hogy az érdeklődők hasonlóan élvezetesnek tartják majd ezeket a programokat, mint mi.” – árulta el Bolyki György fesztiváligazgató.

Néhány fellépő a 2013-as fesztiválon:

Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Alina Ibragimova, Alexander Bouzlov, Knut Erik Sundquist, Jose Gallardo, Nicolas Altsteadt, Feng Ning, Matt Hunt, Maxim Rysanov.

2013. március 5 – április 1. között országos bérletvásárlási lehetőséget kínálnak a szervezők az érdeklődő közönségnek. Az akció keretében fél éves részletfizetési konstrukciót biztosítanak, hogy ezzel is megkönnyítsék a zeneszeretők bérlethez jutását. A részletekről a fesztivál honlapján lehet olvasni.