Lekopodzsáj!

Mikor még kislány voltam nem járhattam Ricse koncertre. Maradt a farmer végsőkig szűkítése, a ricsekendő és a koncertfelvételek Polimer kazettákon történő ronggyá hallgatása, no meg a dalok üvöltése minden egyes bulin. Még ma is teljes átéléssel tudom dalolni, hogy „a gondomat alkoholba mártom, az agyam sejtjeibe bújva, testem megszűnik, csak a gondolat él. Hiszem magam, aminek akarom!”

Egy felvétel, hogy legyen elképzelésetek az akkori hangminőségről (kép nincs a hanghoz, nézni majd a PECSAban lehet, itt hallgatni kell):

Emlékszik még rajtam kívül valaki arra a hihetetlen élményre, mikor az LGT-Omega-Beatrice megjelent lemezen? Hogy miért a lemezre kell emlékezni? Mert a koncerten nem lehettem ott. Túl jó és túl kicsi lány voltam még. De a lemezt beszereztem, hogy honnan szedtem rá a pénzt a mai napig nem tudom, a Ricse és az LGT részt agyon hallgattam, az Omegát meg már akkor is unalmasnak találtam.

Persze, idősödve kicsit, jöttek Ricse koncertek sorban, láttam még a Simonokat, táncoltam Waszlavikkal, térdeltem üvegcserepeken, mert akkor még tudta a tömeg, hogy a Térden állva csak térden állva az igazi.

Aztán elmúltak ezek az idők. Feró elindult a 8 óra munka vonalán, jöttek a dallamos, népszerű és nekem halál unalmas számok sorban. Mégis, évekig jártam még Beatrice koncertekre, de a remény egy Szigeten, mikor csak három hülye térdelt le a sátorban, végleg kiveszett belőlem. Rosszul viseltem a bőrfejű, cigányozó, zsidózó közönséget is, mert volt pár év, mikor ők alkották a közönség zömét.
Ma már nem ők a többség  – szerencsére -,  de a régi Ricse hangulat nem tért vissza. Feró ugyan nagyszerű, szerintem az évek múlásával énekelni is egyre jobban tud, bár ez az ’egyre jobban’ egyáltalán nem jelenti azt, hogy tud, de hiányoznak a régi számok. Nagyon hiányoznak. Egy gyors Nagyvárosi farkas, pár villantás más számokból édeskevés.

De most újra felcsillant a remény, a nagy lehetőség, hogy igazi, régimódi, vérbeli Ricse koncertre menjen a rajongó.  2013. Március 16-án a PECSA Music Hall-ban ünnepli 35. születésnapját a  Beatrice. Ott lesznek a régi Ricse tagok, én pedig nagyon remélem, hogy a hangsúly a múltidézésen lesz.
Születésnap vendégek nélkül nem az igazi, így a régi banda mellett meghívottként ott lesz még Benkő László, D.Nagy Lajos és Németh Alajos is.

Ha a koncert reményeim és vágyaim szerint alakul, akkkor már csak egy dolgot szeretnék Ferótól, egy ős-Bikini koncertet. Otyi-tyotyi, illetve előtte még Támadás!!!!

 

Beatrice 35. születésnapi koncert

PECSA Music Hall, 2013. Március 16. 19:00

Belépőjegy ára: 6.000 HUF

www.pecsamusichall.hu

www.beatrice.hu