A garantált őrület estéje: Che Sudaka (E), Anselmo Crew és Savages y Suefo az Akváriumban

Már oly sokszor mondtuk nektek, hogy menjetek Che Sudaka koncertre, hogy lassan kezdünk kifogyni az érvekből meg a jelzőkből. A barcelonai utcazenész brigád nem egy egyszerű Mano Negra epigon, annál sokkal több. Elég csak bármelyik A38 hajós koncertjük felvételét megnézni. Olyan komoly energiával töltik meg a koncerttermeket, –járjanak bármerre is a világon- hogy még a képernyő előtt is táncra perdül tőle az ember. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy fővárosunkat viszonylag gyakran ejtik útba a srácok (bár minden hétvégén elmennénk egy Che Sudaka koncertre). Január 31-én az Akvárium klub lesz a helyszín.

Az idén tizenegyedik évébe lépő Che Sudaka argentin és kolumbiai utcazenészekből álló csapat, akik zenéjükben elszeretettel merítenek a stílusok széles palettájáról, így a ska, a reggae, a punk, a ragga, a salsa (nem a szósz) vagy éppen a hiphop elemeiből. Ez az eklektikus zene azonban nem csúszik szét soha, sokkal inkább arra jó, hogy gyakorlatilag minden réteget megszólítson (kivéve talán az emósokat, ha még léteznek). Az pedig egyszerre közhely és alapigazság, hogy Che Sudaka koncerten nem lehet egy helyben maradni és unatkozni. Megpróbálhatod, de 2 perc múlva biztos, hogy fejvesztve fogod rázni magad Chekóék őrült dalaira.

Az előzenekar most is, mint mindig az Anselmo Crew lesz, akik anno egy közös videoklipet is összehoztak a bandával. Érdemes időben érkezni, ugyanis a magyar rockabilly-world music –reggae zenekar (ezt a stílusmeghatározást Facebook oldalukról vettem) új lemezét mutatja be január utolsó estéjén. Az est harmadik szereplője pedig a Savages y Suefo duó lesz,  latinos nevük egy DJ/producer párost takar, akik igyekeznek minél szélesebb réteghez eljutni a pesti éjszakában.

A koncertre természetesen érdemes minél előbb beszerezni a tikettákat, mert súlyos teltház várható (mert ugye már említettük, hogy Che Sudaka koncertre EL KELL MENNI). Elővételben 3000 forint a belépő, helyszínen 3500 lesz, ha lesz.

Facebook event

Che Sudaka official page

Anselmo Crew Facebook oldal

Savages y Suefo Facebook oldal