3D-s koncertfilmet készít Ganxsta Zolee és a Kartel

Teltház előtt mutatta be Hatalmat a népnek! című új albuma dalait Ganxsta Zolee és a Kartel az óév végén a Pecsa Music Hall színpadán. A fantasztikus hangulatú bulit több kamerával rögzítették, és a felvételekből 3D-s koncertfilm készül.

Ganxsta Zolee és a Kartel december 29-én a Tetoválók Éjszakáján mutatta be először élőben Hatalmat a népnek! című új stúdióalbuma legtöbb dalát. A PECSA Music Hall épületében már délután hömpölygött a több ezres tömeg, és este 7-kor teltház volt. A rendezvény egyik kiemelt programjaként lépett színpadra Ganxsta Zolee és a Kartel.

Nagyon készültünk erre a koncertre, mert három év után jöttünk ki az új lemezzel, és rendesen oda akartuk tenni magunkat. Az új felállású Kartellel visszatértünk a helyes útra, amit a kilencvenes években kijelöltünk magunknak, ugyanakkor a hangzás felfrissült, a gengszterrap pedig keményebb, mint valaha. Emlékezetes bulit akartunk csapni, ezért a látványos fénytechnikán túl egy kis show-t is csempésztünk a fellépésbe. A koncert elején Big Daddy Lacát és engem bilincsbe verve vittek a vádlottak padjára, ahol kimondták ránk az ítéletet. A bírónak Ferencz Bálint barátom, a kecskeméti Katona József Színház művésze adta a hangját, és a díszleteket is a színháznak köszönhetjük. Az intro után a Hatalmat a népnek! című számmal nyitottunk, és azonnal elszabadult az őrület. Amikor pedig a vendégművészek, Funktasztikus, Siska Finuccsi, Dj Dugó és Bochkor Gábor is csatlakoztak, szinte felrobbant a hely az energiától – mondta Ganxsta Zolee.

A mintegy két órás élő fellépést, sőt már a felkészülést is több kamerával rögzítette egy stáb. A felvételekből 50-60 perces, 3D-s koncertfilmet készítenek, amely Blu-ray formátumban jelenik majd meg várhatóan tavasszal. A zenekar azt sem tartja kizártnak, hogy egy-két alkalommal akár moziban is levetítsék a filmet a rajongóknak.

Ganxsta Zolee és a Kartel jelenleg rövid pihenőt tart, de a fiúk hamarosan újra útnak indulnak.

– Pár éve hagyomány nálunk, hogy az év első buliján a közönséggel együtt ünnepeljük meg a szülinapomat. Mivel ez idén hétfőre esik, az első koncertünk január 12-én, szombaton lesz a kiskunfélegyházi Rocktárban. A folytatásban szövegeket írunk, és februárban két napra Mezőkövesdre költözünk Lacával, ahol Funkasztikus első lemezét vesszük fel, úgyhogy simán össze lehet majd velünk futni például az egri borozókban. Egyébként pedig a Kartellel soha annyi fellépésünk nem volt, mint mostanában. Idén is folyamatosan járjuk majd az ország klubjait, nyárra pedig már most több fesztiválra kaptunk meghívást, mint tavaly. Azt is fontolgatjuk, hogy próbát teszünk külföldön is, ezért már készülnek az angol nyelvű szövegek is – tette hozzá Zolee.

További részletek:

https://www.facebook.com/ganxsta.zolee.kartel

http://www.kartel.hu/