Búcsú a fegyverektől – utoljára zúz a 30Y

Egy jó ideig a nemrég megjelent Szentimentálé album fogja meghatározni a pécsi 30Y koncertjeit, ezért a srácok egy utolsó komoly zúzásra invitálják a rajongókat: december 30-án az A38 hajón várnak mindenkit aki szeretne lökdösődni, leizzadni, ugrálni, hangosan énekelni, elérzékenyülni majd ismét bevadulni. Egyszóval egy klasszikus bulira lehet számítani Beck Zoliéktól annyi pikantériával, hogy most egy időre visszavonulnak a srácok a rock and rolltól.

Idei utolsó zúzós buliját tartja a 30Y december 30-án az A38 hajón. Az évzáró koncerten a zenekar igazi „ereszd el a hajam” hangulatot ígér. A rockosabb számok kedvelőinek érdemes igyekezni a jegyvásárlással, mert fél évig kell várniuk a következő alkalomra. Az együttes ugyanis 2013 első felében a legújabb, Szentimentálé című lemezzel turnézik.

30-án 30Y az A38 hajón… Bár az együttes nem a számmisztika elkötelezett híve, mégsem választhattak volna ideálisabb dátumot. A koncertre kiegészülnek két vendégművész barátjukkal, az Isten Háta Mögöttből Pálinkás Tomival és Egyedi Petivel. Rajtuk kívül fellép a bulin a Fran Palermo, a Gyík zenekar és a The Rockforce nevű együttes.
A program este 8-kor kezdődik (kapunyitás 19 órakor) és a tervek szerint hajnali 2 óráig tart. Ahogy a csapat facebook oldalán ígéri: ha kell, feltörik a Duna jegét is. A közösségi oldalon a rajongók már most kérésekkel bombázzák a 30Y tagjait azzal kapcsolatban, hogy milyen számokat szeretnének hallani. Beck Zoltán, a csapat frontembere elmondta, hogy figyelembe veszik ezeket a kívánságokat, bár a végső program mindig csak a fellépés napján áll össze, akkor beszélik meg, mit, milyen sorrendben játsszanak.
– Szilveszterkor nem szeretek fellépni, ezért már kitaláltuk egy ideje, hogy aznap nem játszunk. Számunkra annyiszor van „szilveszter” egy évben, hogy az évfordulót inkább nyugodtabban töltjük. 2010-ig hagyományosan Pécsett zártuk az évet, de ez tavaly változott. Minden év végén volt egy pesti nagy bulink is, az A38-on pedig már nagyon rég játszottunk – indokolta a helyszín- és időpontválasztást Beck Zoltán.

– A koncerten az első 5 nagylemezünkről játszunk dalokat, de elhangzik 1-2 Szentimentálé szerzemény is – tette hozzá a frontember. A jegyár elővételben 1800, a koncert napján a helyszínen 2100 forint. Az együttes idén fellép még 21-én Egerben, 22-én Dunaújvárosban, 27-én Kecskeméten és 28-án Nagykanizsán.
A következő év eleje a Szentimentálé jegyében telik a 30Y számára, a november végén megjelent albumhoz kapcsolódó turnéra indulnak. A lemezt egyébként nagyon pozitívan fogadta a közönség és a kritikusok.

2012. december 30. 20:00

A38 Hajó

30Y + Pálinkás Tomi & Egyedi Peti, Fran Palermo, Gyík zenekar, The Rockforce

Jegy elővételben 1800, ott 2100 HUF