Zöld Pardon Zenész Piknik

Egyedülálló kezdeményezéssel zárja 2012-es szezonját a Zöld Pardon. Az idén első alkalommal, október 14-én debütáló Zenész Piknik a zenekedvelő közönség és a zenésztársadalom díjátadóval egybekötött, egész napos közös bulija lesz, amely során az elmúlt évad legjobb teljesítményeit díjazza a nagyközönség és a szakma.

A Zöld Pardon hagyományteremtő szándékkal, idén először rendezi meg különleges eseményét, a  „ZPZP“-t, azaz a Zenész Pikniket, amelynek keretébenrendhagyó kategóriákban díjazza a hazai könnyűzenei élet nagyágyúit.

A díjkiosztóval egybekötött fergeteges szezonzáró buli végén az alábbi elismerések büszke tulajdonosait hirdetik ki a közönség szavazatai alapján:

1. “Lássam a kezeket!” (A legjobb koncertzenekar)

2. “Legény a háton” (A legjobb frontember)

3. “A mi világsztárunk” (A legjobb angolul éneklő előadó)

4. “Unokáink is vágni fogják” (Az év dala)

5. “Szállóige lesz” (A legjobb dalszöveg)

6. “A jövő zenéje” (Az év felfedezettje)

7. “Elfogadnám apámnak/anyámnak” (Életműdíj)

8. “Nem rugdosnám ki az ágyamból” (A legvonzóbb előadó – férfi vagy nő)

A kétkörös szavazás első szakaszában, szeptember 30-ig jelölhette kedvencét szabadon bárki, míg a második körben már csak a legtöbb szavazatot kapott 5-5 előadóra voksolhat a nagyközönség minden kategóriában, egészen október 12-ig. A közönségdíjjal párhuzamosan szakmai szavazás is zajlik, amelynek során a Zöld Pardonban az elmúlt csaknem másfél évtized során fellépő zenészek árulják majd el, szerintük kik a legjobbak, a fentieknél valamelyest hagyományosabb kategóriákban.

A Zenész Piknik azonban nemcsak a különleges kategóriák és a remek fellépőgárda – Punnany Massif, Csík Zenekar, Anna And The Barbies, Nagy Feró és a Beatrice, Subscribe – miatt lesz rendhagyó esemény. Október 14. a Zöld Pardon idei szezonjának utolsó nyitvatartási napja, amelynek során a hely egész napos bulival várja közönségét – akinek aktív szerepet szán az események alakulásában. Aznap ugyanis nemcsak az előadók versengenek, hanem az egyes fellépőkhöz tartozó közönség is! A rajongói csapatok különböző, izgalmasabbnál izgalmasabb versenyszámokban mérhetik össze erejüket („ki mit tud“, hangerőverseny, autogramfelismerés, váltóivás, stb.), a legsikeresebb csapat pedig az este végén elnyeri a “Z-közép” díjat, avagy a legjobb közönség díját. Az estét természetesen számtalan koncert és népszerű hazai előadók egyéb performance-a szinesíti, illetve ún. „zenekari merchandising outlet“ is várható, ahol a fellépő zenekarok legkeresettebb ajándéktárgyait vásárolhatja meg a nagyközönség.

A délután 4-kor kezdődő rendezvény házigazdája Lévai Balázs, aki számos rendhagyó kultúrális projekt (Dob+Basszus, MTV Icon, stb.) szerkesztőjeként-producereként garantálja, hogy ezen az estén sem fogunk unatkozni.

A Zenész Piknik közönségszavazása az alábbi linken érhető el (október 12-ig még lehet szavazni a döntősökre):

http://www.facebook.com/zoldpardon/app_419882428068913

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Külföldi sztárok a Zöld Pardonban Az eddigi évekhez hasonlóan az idei leghosszabb nyári fesztiválon is lesznek külföldi fellépők, nem is akármilyenek. Hogy idén pontosan kik szolgáltatják a minőségi szórakozást külföldről a Petőfi Lágymányosi Rákóczi híd budai hídfőjénél, a hajtás ut...
Lesz Pardon ! – értekezés a Zöld Pardon újranyitásáról Pár napja egyre több helyről szivárognak a hírek, melyek szerint idén nyáron ismét kinyit Budapest kedvenc szórakozóhelye, a Zöld Pardon. Úgy tűnik, visszakapjuk azt, amit tavaly ősszel elvettek tőlünk a XI. kerület szimpatikus, jóindulatú vezetői. S...
VIVA Comet 2013: megvannak a jelöltek! Júniusban felforrósodik a helyzet a VIVA TV háza táján, hiszen 13. alkalommal kerül megrendezésre a nagyszabású Comet-díjátadó. A 2013. június 13-án a Papp László Budapest Sportarénában megrendezésre kerülő popkulturális eseményen a hazai előadók kré...