Soundkitchen Istálló – 2-es számú versenyző: We Plants Are Happy Plants

Soundkitchen-ös barátaink (tudjátok, akik voltak olyan jók, és elhozták Budapestre többek között a dEUSt, a Lambet, a Warpaintet vagy éppen a Japandroidsot) nemrég újabb vaskos fába vágták a fejszéjüket: külhoni bandákon kívül igyekeznek tehetséges magyar zenekarok hóna alá is nyúlni, és folyamatos fellépési lehetőséget biztosítani számukra. Ezt mi a Fesztblognál olyan szimpatikus húzásnak tartjuk, hogy minden héten bemutatunk egy-egy tagot a Soundkitchen Istállóból (így hívják a hozzájuk tartozó, egyre bővülő brigádot). Akivel ezen a héten megismerkedhettek: We Plants Are Happy Plants !

WPAHP? Ez meg pontosan mit jelent? – kérdezheti magától a kevésbé jártas zenehallgató. Valami RHCP tribute zenekar, vagy az Európai Unió mosómedvék tisztességes tartásáért létrehozott Bizottsága? Egyik sem. A fiatalembert (ugyanis egy solo projectről van szó) Bergmann Péternek hívják, igen hirtelen tört be az ismertségbe és azóta is rendületlenül “főzi ki boszorkánykonyhájában” a remek dalokat. Nézzük mit enged tudni magáról WPAHP a Soundkitchen oldalán található profilján!

We Plants Are Happy Plants a 24 éves Bergmann Péter elektronikus zenei kalandja, amely a kezdeti Daft Punk és Radiohead remixek után a saját hangját akarta megtalálni.

Miután a Red Bull Made in Garage keretein belül lehetőséget kapott egy klipp elkészítésére, amelyet aztán az MTV-n vetítettek, így a következő években szettjeit kötelezően a Sell Your Soul című számmal kellett zárnia, mely kiváló party zene, de nem feltétlenül reprezentálja Péter igazi stílusát. Idén áprilisban megjelent a harmadik albuma, amelyet egy rengeteg hónapot felölelő kutatómunka előzte meg: szakrális geometria, spiritualitás, fraktál alapú univerzális egyenletek és olyan megközelítés a zenéhez, amely sokkal komolyabban veszi a szerepét a mai világunkhoz képest.

A matematikai hozzáállásból konkrét eredmények lettek, univerzális frekvenciákra hangolt 9 számot tartalmazó “Any Day Now” című albuma folytatja az eltávolodást a mainstream elektro vonaltól és egy összefoglalója ennek a felhalmozott információnak és az abból fakadó érzéseknek. Ez tehát egy kísérlet is egyben, de nem egy nehezen hallgatható stílusról van szó, a WPAHP hangzás alapja mindig is a hangulat és az érzelmek voltak és üzenetek amelyeket Péter sokszor szavak nélkül próbál belecsempészni a zenékbe.

Ne essenek azok kétségbe, akik még nem találkoztak WPAHP zenéjével, így nem tudják, mi is az a “hangulat” mely a bemutatkozásból kirajzolódik! Szerencsére már csak ötöt kell aludni, és élőben is meghallgathatjuk (és tekinthetjük) Péter műsorát, méghozzá az A38 tetőteraszán. Az esemény Facebook event-je minden fontosabb infót tartalmaz. Ott találkozunk!