Programajánló a nyár utolsó hétvégéjére – szeptember 7-8.

Sajnos jövő héten már az egyetemeken és főiskolákon is megkezdődik a szorgalmi időszak (vajon ki adta, azt az egyáltalán nem találó nevet?), a többi helyen meg már javában megy a szop… tanév. Így hát elérkezett az utolsó lehetőség, hogy kibulizzuk magunkat egy remek koncert közben és után, mielőtt visszatérnénk a dolgos hétköznapokba. Szerencsére elég sok lehetőségünk van, szóval tessék csak válogatni! A Fesztblog összeszedett nektek jó néhány helyet, amely biztosan több izgalmat kínál mint az elkövetkezendő hetek, melyeket az iskolapadban/melóhelyen töltünk majd…

Szeptember 7. péntek:

Ha minket kérdeztek, mi a Kobuci kertet választanánk, ugyanis ezen az estén Ligeti Gyuri és a We Are Rockstars tart továbbképzést a csőnadrágból, tornacipőből és rock and rollból. A koncert után a lelkes hívek az öltözőben részt vehetnek egy nyilvános Liam Gallagher idézésben a zenekar prezentálásában.
Akik keményebben szeretik, választhatják a Zöld Pardont, ahol is az Óriás robbant, illetve előttük a Supernemből ismert Kubányi Bálint, és zenekara, az Uzipov veszi sortűz alá a közönséget. Akit még nem sikerült meggyőzni, annak jeleznénk: ezen az estén nem egész 600 forintért tölthetünk magunkba Hírös vegyigyümi és almapálinkákat.
Szintén az acél szerelmeseinek ajánljuk: Akela szeánsz lesz ezen az estén a Dürer kertben! Sőt! Délután 4-től közös főzés, italozás, beszélgetés a kertben, természetesen a zenekar társaságában. Ugye, hogy nem hangzik rosszul egy fincsi farkaspörkölt?
A Parkban az a zenekar lép fel, akikről pár hete mi is nagyon elismerően nyilatkoztunk a SZIN beszámolónkban. Nem, sajnos nem Lou Bega tér vissza, viszont azért nem kell teljesen elkeseredni: a Pál Utcai Fiúk lép a világot jelentő deszkákra és tart a legkevésbé sem ciki múltidézést. Természetesen 9-ig sör és tequila 300 pénzért vásárolható.
A fenékrázós dallamok hívei okvetlenül látogassanak az R33-ba, ahol folytatódik a Jazz Fesztivál. Belesimulós dallamok, nyugati nyugalom a Vágóhídnál. Kicsit paradox, nemde?

Szeptember 8. szombat

Szombaton kezdetét veszi immáron huszonharmadik alkalommal a Budafoki Bor- és Pezsgőfesztivál. Az biztos, hogy szerkesztőségünk egy része valamelyik pincében fogja magába tölteni a finomabbnál finomabb szőlőleveket. Ezen kívül lesznek fincsi koncertek is: fellép többek között Odett, a Magashegyi Underground, a Kerekes Band és a Balkan Fanatik.

Az absztinensek és a nyenyere zene ellenségei jobban teszik, ha elkerülik az Oroszlános udvart, viszont nekik sem kell otthon gubbasztaniuk szombat este! Például a Dallamos Villamosra felpattanva elcsíphetik a Villon trió rögtönzött előadását (igen, ők azokat, akiket a közönség idén felszavazott a Hegyalja Nagyszínpadára).
Az A38 hajón Kowalsky és Csányi Szabi mar a szívekbe Black Out dalok akusztikus előadásával.
Innen nem messze a Parkban a TNT adja „az év retróbuliját”, szóval óriási ívben kerüljétek el még a kerületet is!
Akik túlélték a pénteki Akela maratont, nekik ajánljuk a Vörös Yukban az Óbudai Metálfeszt keretében zúznak olyan bandák, mint a Punkie, a Sonic Bang, a Cool Head Clan vagy éppen a világhírű Mozso.
Ha kissé nyugodtabb vizekre evezünk, akkor egyből megakad a szemünk a Millenáris programján! Szimfonik Live 2.0! És hogy mi is ez? Nos, a Magyar Rádió Szimfonikus zenekara másodszor lép színpadra a hazai pop szakma jeles képviselőivel. A névsor nem akármilyen: Péterfy Bori, PASO, HS7, Kiscsillag, Irie Maffia, Neo, Kistehén, Hősök, Vad Fruttik, Compact Disco .
Akiket nem győztünk meg ezekkel a bulikkal, azok még mindig mehetnek a Zépébe, ahol Jamie Winchesterrel lehet elérzékenyülni (fellép még: Kardos-Horváth János) vagy a Széchenyi fürdőben pörögni válogatott elektronikus zenékre.

Bizony, senki sem mondhatja, hogy uncsi hétvégével zárul a nyár! Ti merre mentek?