Gödör Kemping a nulladikon

Semmi  mást nem akartam csak maradni, heverni a parton, inni a fröccsömet és lógázni lábamat a Velencei tóba. A Gödör Kemping engem megvett kilóra, de ez várható volt, miután hozták a hiteles Gödör hangulatot és esetlenséget is. Imádom, hogy ilyenek!

6 körül érkeztünk és a kempingben olyan csend honolt, hogy jó ideig mi is csak suttogva mertünk társalogni. A strandon senki, a tóban is csak pár esti fellépő fürdőzött, egy-két munkás dolgozgatott a színpadon. Teljes nyugalom, zöld fű, tavon naplemente, maga az idill. Hogy lesz ebből fesztivál?

Új helyen első a körülnézés. Színpad, sátor megtalálva, irány a pultok, ennénk – vacsoraidő -, innánk. A kajás pult összeszerelésre várt, látszott azon aznap már nem készül semmi. A pálinkák ára 700-1.100 között (4 cl), sokalltuk, egyébként is kajához szerettük volna, így elindultunk a strand többi része felé. Az árusok természetesen épp zártak, ott álltunk a strandon éhesen, szomjasan, értetlenül. Nem akartuk hinni, de a tény az tény volt, nulladik napon a strandon kaját venni nem lehetett. A helyzet tarthatatlanságára rádöbbenve aztán a gödrösök éjjel osztottak szendvicset és volt gulyás is, természetesen ingyen. Persze a kaját ez nem pótolhatta, de gesztusnak jó volt még akkor is, ha hozzánk csak a gulyás illata ért el, abból enni nem sikerült.

A nulladik napi buli szűkkörű ismerkedési esthez hasonlított, bár a társaság jó része egyébként is ismerte már egymást. Kevesen voltunk, de a jó hangulatot nem a tömeg függvénye. Márpedig mi nagyon jól éreztük magunkat. Hozzájárult ehhez életem első végighallgatott, sőt táncolt Colorstar koncertje, valamint nagyon sok pálinka és kisfröccs. Az este tökéletességét nagyszerűen érzékelteti – szerintem -, hogy reggel az autóban – igen, ott aludtunk – nevetve ébredtünk arra, hogy 5 percenként vonatok húznak el a fejünk felett. Már csak azon izgulok, hogy a látogatottság elég legyen arra, hogy jövőre is legyen Gödör Kemping – a szervezők határozottan erre készülnek – és én ott lehessek elejétől a végéig.

És még valami: a szervezőkkel beszélgetve annyit tudtunk meg, hogy a Gödör Klub nyitása szeptemberről október végére, november elejére csúszik. Türelmetlenül várjuk.