Az örök ifjúság forrása: Tokaj! Hegyalja 2012 beszámoló- első nap

Tegnap egy laza 5 órás autóút végén megérkeztünk második otthonunkba, Tokajba. Kedvenc hazai fesztiválunk, a Hegyalja szerencsére nem sok mindenben változott: ugyanolyan felszabadult jó hangulattal (a vendégek részéről) és profi kivitelezéssel (a szervezők részéről) találkoztunk, mint az elmúlt években. Természetesen akadt néhány negatívum (például törzsborospincénkben elsőre valami rettenetes löttyel kínáltak meg minket fröccs gyanánt és a fesztiválkártyával is vannak problémáink), de összességében még mindig elmondhatjuk, hogy júliusban erre a 4 napra tényleg Tokajban a legjobb! Első napi tapasztalatainkat –többek között a várva várt Alphaville koncertről- a hajtás után olvashatjátok!

A fesztiválra becsekkolás után első programunk a Vad Fruttik koncertje volt 18:45-től a Borsodi Nagyszínpadon. A zenekar népszerűségéhez képest nagyon kevesen voltak a nézők, szerintem már évek óta nem játszottak ilyen kevés ember előtt Marcellék. Enne ellenére egyáltalán nem vették fél vállról a dolgot, és ez nagyon szimpatikus volt. Tisztességesen végigpörögték a bulit ( leginkább a frontember természetesen). Ez az a fajta hozzáállás ami miatt én annyira bírom őket (a zenéjükön kívül persze) és igaz, hogy nem tettem le a hajamat a showtól, de felvenni a fesztivál feelinget tökéletes volt. Innen átnyargaltunk az Exodus fellépésére, ami abszolút kellemes meglepetés volt. Hörgős metál helyett üvöltős metált nyomtak, tehát némi dallamot fel lehetett fedezni a zenéjükben. Mondjuk a koncert legeleje vicces volt, amikor a méregzsák, kopasz, televarrt frontember felrohant a színpadra és elkezdte üvölteni az első számot, csak éppen elfelejtette bekapcsolni a mikrofont.

Sajnos nem maradtunk ott hajat rázni sokáig, mert eközben a Set Your Goals szedte szét a Malátabárt. A srácok átlagéletkora nagyjából 16 év, ettől függetlenül baromi jó hangulatot teremtettek és a kis számú közönség is vevő volt a vadulásra. Ebbe belejátszott azért is, hogy mindenki be volt toszva, ezt onnan tudni, hogy a pogóban elvágódóknak általában egy még részegebb segített, és egész hamar kicsi a rakás bajnoksággá alakult az önfeláldozó segítségnyújtásból.

A koncert végén maradtunk ott, ahol voltunk, mert ezután a Fish! következett. Senior Halékban ismét nem kellett csalódnunk, a szokásos bontást végezték el. Természetesen a Nagyszínpadon játszó EDDA savazása nem maradt el. Amint az utolsó monoklit is begyűjtöttük, átrohantunk az Ocho Macho zenekar bulijára segget rázni. Ez is egy jól sikerült koncert volt, csak sajnos a legnagyobb slágerekről (Jó nekem, Tekken Tóni) lemaradtunk, ugyanis sietnünk kellett, hogy jó helyet kapjunk az Alphaville-re.

És hogy milyen volt a várva várt koncert? Hát… Egész jó. Rendesen zúztak az öregek, nem igazán hasonlított egy 80-as évekbeli szintipop bulira a produkció. A basszusgitáros csajsziba (az Alphaville egyetlen 60 év alatti tagjába) mindannyian egy pillanat alatt szerelmesek lettünk, és megegyeztünk abban, hogy igazán nem bánnánk, ha interjút kéne csinálni vele a koncert után. Sajnos nem kellett, viszont a rend kedvéért volt Forever Young és Big In Japan. A banda többi számát én nem ismerem, de az biztos, hogy nem most lettem vérmes rajongó. Nagyjából összefolytak a nem túl izgalmas dalok, de aki eleget fogyasztott előtte a Furmintból, az biztosan élvezte a dolgot. Én az elején nagyon lelkes voltam, de az egymást váltó langyi melódiáktól lassan kiment a bugi a lábamból. Azért ne húzzuk le a keresztvizet a jó németekről, az idősebb korosztályt természetesen megvették kilóra.

Innen már csak szeletelés volt a program a Axe Partyarénában, ahol Tiba keverte a zenéket. Nagy pacsi jár neki, megmozgatta a népet rendesen.

Ennyit a szerdáról, holnap, pénteken, jövünk a mai, csütörtöki beszámolóval. Tud valaki követni? Fényképek majd jönnek!