Ott voltunk a huszadikon – értékelés a VOLT fesztiválról


Következzen a már megszokott szempontrendszer szerinti értékelése a 20. Volt Fesztiválnak!

Helyszín (megközelíthetőség, fekvés, körülmények) – 4

A helyszín a már jól bejáratott Lővér kemping volt idén is, ami nekem nagyon bejött. Elérhető távolságok, eltévedni szinte lehetetlen. Az egyetlen kis mínusz pont a kevés árnyék miatt járt, mert azt szerintem a szervezők sem gondolták komolyan, hogy egy pusztát kineveznek kempingnek és ott fog a többség sátorozni a hetven fokos tűző napon…

Kaja, pia– 5

Abszolút ötös! Választékból volt bőven, mindenki megtalálhatta azt, amit evett volna. Volt Jugoszláv kaja, szokásos gyros-hotdog-hambi-kolbász dolgok, wok in the box, de az én tetszésemet a legjobban a Nagyszínpadtól jobbra fekvő francia étkezde nyerte el. Remek árak (ellentétben a számomra értelmezhetetlen hétszáz forintos hotdoggal), jó csajok, és finom kaja. Mi kell még?

Nem szabad megfeledkezni persze az ötszáz forintos vattacukorról, zsíroskenyérről, vagy alkoholos fagyiról sem, ezek mind mind kihagyhatatlanok (nem).

Árfekvés (belépő, belső árak)– 4

A csapolt sör négyötven volt, én ennél többre számítottam. A kaja persze drága volt, csakúgy, mint a bor, de ezek igazodtak a normális fesztiválárakhoz. Szerintem ha már elmész egy fesztiválra, akkor nem szabad a pénztárcát figyelni (persze azért ésszel kell élni ott is), de amúgy teljesen rendben voltak az árak.

Környék népe (barátságosság)– 5

Nem találkoztam olyan emberrel, aki ne örült volna annak, hogy immár sok-sok éve itt rendezik meg a VOLT fesztivált. A helyiek már hozzászoktak ehhez az 5 napos őrülethez, és igyekeznek hasznot húzni ebből, ami teljesen rendben van: sokan kiadják a lakásukat, házukat szállásként a fesztiválozóknak. Arról meg ne is beszéljünk, hogy a közeli uszoda kb az éves bevételét csinálta meg itt pár nap alatt, annyian jártak át oda csobbanni (és normális körülmények között fürdeni).

Biztonság (személyzet, előírások)– 4

Személyzet szempontjából sajnos ötöst nem adhatok, a Hegyaljás biztiboyok még mindig jobb fejek a soproniaknál. Egyéb biztonsági szempontok alapján is jár a négyes, hiszen semmiben nem különbözött egy átlag fesztiváltól. Voltak ugyan lopások a körülöttünk lévő sátrakból (könyörgöm, ne hagyjatok értékeket a sátrakban!), amik persze nem normálisak, de mindig lesznek ilyen emberek sajnos. Ellenben akadtak itt is becsületes fesztiválozók szép számmal, mi is adtunk vissza megtalált mobilt a gazdájának, ez valahol így normális…

Hangulat 5

Abszolút ötös, minden a helyén volt ebből a szempontból. Egy olyan fesztiválon persze nem is csoda, ahol nem elhanyagolható számú fiatal vesz részt és az időpont pont a vizsgaidőszak végéhez passzol.

Zenei felhozatal

Színpadok (száma, sátrak állapota, hangosítás)– 4

Én valamiért úgy emlékeztem, hogy eggyel több színpad van a VOLTon, mint amennyi idén volt, de sebaj, meg lehetett szokni ezt a három nagyot is. Ami régóta tetszik, hogy elérhető távolságban vannak ezek egymáshoz képest, a hang mégsem hallatszódik át kellemetlenül. Mínusz pont a hangosítás, belefutottunk sajnos minden helyszínen szörnyű hangosításba. Tanulhatnának a PaFésoktól ebből a szempontból!

 

Képek a fesztiválról a Facebook oldalunkon, szeress minket ott is!