Heti programajánló – július 9.-15.

Ebben az elviselhetetlen hőségben valószínűleg a legélhetőbb hely a hátsó kertbe felvert kismedence, amely félig jéggel- félig vízzel töltve megfelelő menedék lehet a 40 fok és a Nap gyilkos sugarai elől. A szerencsésebbek (?) a jövő hét közepétől a Balaton Soundon hűsölnek a Balatonban (bár én most jöttem vissza onnan, és már a víz hőfoka is inkább vizeletre hasonlít), de bizonyára sokan maradnak itthon mert vagy melózniuk kell, vagy teljesen hidegen hagyja őket a zamárdi elektronikus orgia. Nekik szeretnénk programokat ajánlani a fővárosban a jövő hétre, hiszen mindannyian tudjuk, hogy a meleg nyári este+hideg sör képletnél már csak a meleg nyári este + hideg sör + jó koncert kombó az ütősebb! Hajtás pajtás!

Július 9. hétfő:

Hétfő estére legalább olyan könnyű jó programot találni Budapesten, mint manapság eszkimóval találkozni a Combino-n. Nekem sem volt egyszerű dolgom, míg a szórakozóhelyek honlapjait böngésztem, így úgy döntöttem, azt a megoldást javaslom nektek, amit szerkesztőségünk egy része is szokott választani, amikor az alkoholt hangulattá alakítva megtalálja a nem létező táncos cipőjét: menjetek az Instantban, mi még ott nem voltunk rossz buliban, ezen a napon történetesen a Tisztáson Lady M és Kanada Káosz kevergeti a zenét a rock&roll-tól az electróig, míg a Plafon Parkban Popera-Zolee és indie-disco kombó vár titeket.

Július 10. kedd:

Itt pedig teljesen egyértelmű volt, mit választunk: Kowalsky meg a Vega a ZéPében! Kowáékkal legutóbb a VOLT Fesztiválon találkoztunk, és ott is az egyik legjobb bulit ők csinálták, Ganxtáékkal egyetemben. Akár a magvas gondolatokra, akár csak a remek zenére vagy vevő, ott a helyed a Zöld Pardnonban! Ha egyik sem érdekel, és azt sem tudod ki is az a Kowalsky, de szívesen pörögnél a Ceasars Jerk It Out című dalára a ZP közepén, akkor sem kell csüggedned, mert a 8-kor kezdődő koncert után hajnalig bulizhatsz a tánctéren. A folyadék-utánpótlásra azonban mindenképp, ebben a nagy melegben! Ajánlatunk: sör, bor, égetett szeszek 19 óráig egyet fizet, kettőt vihet!

A klip minőségéről nem nyilatkoznék, a zene jó

július 11. szerda:

Elnézve a heti kínálatot egyre biztosabb vagyok benne: azzal fogtok vádolni, hogy a Zöld Pardon beépített ügynöke vagyok, és vaskos borítékokat kapok, hogy oda irányítsalak Titeket minden este. Erről természetesen szó sincs, de mit tegyünk, ha ők kínálják a legjobb programokat? (Ez mondjuk nyáron nem nagy meglepetés.) A szerdát semmiképp ne hagyjátok, ugyanis Budapestre érkezik a Suicidal Tendencies! A los angelesi hardcore banda nem először teszi tiszteletét nálunk, de erről ne arra következtessetek, hogy unalmas már a dolog, sokkal inkább arra, hogy már többször megbizonyosodhattatok róla, még mindig ugyanúgy „harapnak” a fiúk, mint tették 20 éve. Mike Muir bandája alapkő a kemény riffeket rap-pel keverő  hardcore zenekarok szcénájában, így már-már kötelezőnek nevezhető a szerdai buli. A beugró 800 forint lesz, tehát 2 korsó sör ára nagyjából. A mimózábbak átnézhettek a ST zúzása helyett a Parkba, ahol a világzene jegyében Lajkó Félix romantikázik, szintén 8-tól. (Beugró: 1500 HUF)

Az megvan, hogy ez a videó 26 éves ???

Július 12. csütörtök:

Ma indul úgy igazán a Balaton Sound (szerdán úgynevezett nulladik nap van Ákossal és Afrojack-kel), de az ottani programokat a magam részéről egy másik posztra hagynám. Nézzük inkább mit lehet csinálni a fővárosban! Naná, hogy az első menüpont a ZP, ahol Supernem koncertre várják a lelkes érdeklődőket. Részünkről megállhatnánk itt, mi biztos itt fogunk táncolni reggelig egy rossz cipőben. De szerencsére a dadogós punk-pop-rock ellenségeinek sem kell aggódnia, lesz lehetőség máshol is kirúgni a ház oldalát. Hogy csak egyet említsünk: a Pecsa Music Hall-ban a Kiss Forever Band lesz a sztár, így a hajmetál rajongók is megtalálhatják legmegfelelőbb csütörtök esti elfoglaltságukat. A szegény ember Kiss-e 8-tól csap a húrok közé.

Július 13. péntek:

Ha a hétfőnél azért rinyáltam, hogy kevés a buli, akkor a péntekkel kapcsolatban maximum annyi kifogásom lehet, hogy sokat kell gépelnem. Ugyanis míg az A38 hajó tetőteraszán a The GrenmaAudio Love NationRotten trió vár Titeket, addig a koncerttermet az Óriás, a Kollaps és a Zeropositive szedi szét. Nem is kell sokat sétálnunk innen (bár minek is sétálnánk át egyik koncertről a másikra, ez nem fesztivál), és a ZP-ben a HS7-be ütközhetünk, akik édes-bús melankóliával töltik meg az arra fogékony bölcsész-szíveket. A keményebb vonalat (értsd: drogok, fegyverek, p*nák) kedvelők Ganxtáékkal bólogathatnak a híd másik oldalán a Parkban. Ha ez sem elég, Kedves Barátom, akkor szerintem menjél haza, és olvass egy jó könyvet. Esetleg nézz be a Dürer-kertbe, ahol a Dürer Sound Parade néven futó buli keretében a Wrong Side of the Wall, a Bálnalovas, a Haelo és a Grand Mexican Warlock repít el messzi tájakra.

Az a hátsó molinó büntet !

Július 14. szombat:

A szombati napra baromi egyszerű a választás: a Dürer-kert alter szentéllyé változik, ugyanis egy estén lép fel a Nemes András- vezette Pluto (ők nemrég dalaikról meséltek nekünk itt), az MR2-kedvenc Stereomilk, illetve a megboldogult Kaukázus zenekarral ismertté vált dalszerző, Kardos-Horváth János új formációja, a Kákettők. A beugró rongyos 500 forint, ami lefogyasztható. Alternatívaként a Kerekes Band nyenyerézését tudjuk felajánlani a ZP-ben, esetleg Copy Con legalaize-it buliját a Parkban.

Ő is ott lesz a Dürerben szombat este!

július 15. vasárnap:

Mi szívünk szerint az Animal Collective-re pörögnénk Zamárdiban, de mivel ez 99%, hogy nem fog összejönni, ideje alternatíva után nézni! Nincs sok lehetőség, így irány Kőbánya! Nem, nem viccelek, idén első alkalommal rendezik meg az Óhegy-parkban az Óhegy Fesztivált, ahol ezen az estén az Anima Sound System zenél a lelkes kőbányai közönségnek. Vagy mégis viccelek?

Ha ezt a perzselő hetet túléljük, akkor remélhetőleg minden egyenesbe kerül, és jövő héten már bombázunk titeket a Hegyalja Fesztiválos ajánlókkal, beszámolókkal, twitter bejegyzésekkel, fényképekkel és mindennel, aminek köze van Tokajhoz, a borokhoz és az Alphaville-hez! Addig is kitartás testvéreim!