VOLT Fesztivál 0.nap – beszámoló

Immáron 20. alkalommal nyitotta meg kapuit a Volt Fesztivál a soproni Lővér Kemping területén. Idén egy 0.napi koncertmaratonnal készültek nekünk a szervezők, összesen 20 zenekar lépett fel tegnap a nagyszínpadon (vajon miért épp 20…?). Bővebben lássuk a hajtás után őket!

 
Este hétkor, csekély érdeklődés mellett kezdett a Kerekes Band. Volt Csángó Boogie, Mr.Hungary, összességében egynek jó volt. A harmadik szám végére jóindulattal megduplázódott a hallgatóság létszáma, így már többen voltunk, mint az első VOLT fesztiválon (ott összesen nyolcszáz néző vett részt). A két konferáló, Kuka MC és RicsiPí fűtötte a népet, volt stagediving, meg minden, ami kell. Második fellépőként érkezett Müller Péter Sziámi és az Első osztályú fiúk. Értjük persze, hogy ők régi motorosok a VOLT Fesztivált tekintve, és muszáj fellépniük, de hogy nem nagyon mozgatták meg a közönséget, maximum a rekeszizmokat, az biztos.
 
Czutor Zoltán jött a világot jelentő deszkákra, egy háromfős mini-Belmondo előadással. Érdekes volt a felállás, két gitárost kísért egy beatboxos srác, elég jól tolták, de az a három szám amit eljátszottak, bőven elég is volt. Ezek után következett az este leghosszabb fellépése, színpadon az Európa Kiadó! Azt persze tudtuk, hogy Menyhárt Jenő egy külön jelenség, ezt most is bizonyította a háromnegyed óra során amíg játszottak. Nagyon jó kis bulit csináltak, ekkorra már kezdett megtelni a nagyszínpad előtti tér is, már nem csak lézengtek arrafelé az emberek. Sajnos az idő eléggé lehűlt, így inkább a melegebbnek tűnő sátrak felé vettük az irányt, nem tudtuk teljesen végighallgatni a fellépést.
 
Sajnos ezért lemaradtunk a Moby Dick, Hobo, és a Magna Cum Laude fellépéséről, de ami ezután következett, mindenért kárpótolt. Az este legjobb buliját ugyanis a Neoton Família adta, Csepregi Éváékért szinte megőrült a közönség. Arról inkább ne beszéljünk, hogy mit keresett a színpadon egy olyan gitár, ami láthatóan be sem volt dugva, és mennyire nézett ki hülyén, amikor Ádám gitárszólót imitált egy szintis résznél a be sem dugott hangszerével, így volt ez jó. Éva pedig Madonnát megszégyenítő mozgást mutatott be a színpadon, igazán remekül szórakoztunk.
 
Ez a produkció elég magasra tette a lécet, amit a következő fellépő Compact Disco szépen le is vert. Volt Sound of our hearts, ezzel nálunk el is vágták magukat, már sokadjára, sajnáljuk, de ez nem jó szám, nagyon nem. Érkezett ezek után a Belga, DJ Titusz helyett DJ Lobenwein Fesztiváligazgató Norberttel, remek kis bulit adott a három srác. Kiderült, hogy ők már sokkal korábban feltalálták a lakossági trash zenét, mint a Soerii és Poolek, csak itt nincsenek kurvák és törpék.
 
Következett a Quimby akusztik, három nem igazán ismert, de általunk nagyon kedvelt számmal, az este második legjobb fellépését produkálva (nálunk Csepregi Éváék a tegnap abszolút bajnokai). Utánuk a Kiscsillag jött, játszott, majd lement a színpadról. Nem vitték túlzásba a felkonferálást, de ez nem is volt gond, jó volt ez így. Fellépett még a Brains, az Animal Cannibals, az Anima Sound System, a We are rockstars és végül a Punanny Massif, egyik sem volt kirívóan jó vagy rossz, legalább nekik is megadatott, hogy a nagyszínpadon játszanak.
 
Összességében jó esténk volt a nagyszínpad előtt, a Neotont pedig nem tudjuk elfeledni, bármennyiszer meghallgatnánk még őket. A hangosítással viszont többször is voltak gondok, reméljük, a mai Supernem koncertre összekapják magukat az illetékesek, mert helyenként már botrányosan szólt a cucc. Külön említést érdemel még a koncertek közti szünetekben vetített bejátszások, például Ákos legújabb klipje. Mindenki döntse el, mennyire kellett ez a tegnap estéhez.
 
Remekül szórakoztunk tehát, és izgatottan várjuk a mai eseményeket is!