VOLT 1.nap – ajánló

Zeneileg évek óta a VOLT produkálja a legjobb felhozatalt. Lehet velem ezen a véleményen vitatkozni, de arra, hogy belássam, nincs igazam, nos, arra kevés az esély. Négy napba minden nyáron Sopronban zsúfolják a legjobb bandákat. Végignéztük, hogy az első napon kikre érdemes tombolni.

Aki nem szeret mászkálni, maximum a színpad és a sörcsap közötti távolság megtételét tartja elfogadhatónak, azt viszont akár többször is egy este, annak jó választás lehet első napon letáborozni a Telekom Nagyszínpad előtt. Supernem (17:00), Magna cum Laude (18:30), Lostprophets (20:00), Snow Patrol (22:00) és végül, de a legkevésbé sem utolsó sorban a Skrillex (00:00) – nem gyenge kezdő sor, ugye? Mondjuk én a Supernemet megint egy kisebb színpadon látnám szívesebben, ahol közvetlenebb a kapcsolat a fellépő és a közönség között, de úgy látszik Papp Szabiék idén valami miatt délutános nagyszínpadosok lettek. A Magnásokat évek óta sikerrel kerülöm ki minden fesztiválon, de idén talán átesem a tűzkeresztségen.

Annak, aki nem akarja az első napot egyetlen színpad előtt tölteni, van még pár javaslatunk.

Addig, míg a Kolin (14:30 OTP Bank – Petőfi Rádió Színpad) a kora délutáni sávba tartozik, esélyem sincs megnézni őket, pedig nem ez az első év, hogy ilyesmi forog a fejemben. Kíváncsi vagyok rájuk, még akkor is, ha nem állítanám, tetszik a zenéjük, sőt még csak azt sem mondom, hogy igazán említésre érdemes. Azt hiszem az egész érdeklődésemnek ez a videó az oka:

Majd 8 órával a Kolin után ugyanezen a színpadon vár minden metál rajongót a Children of Bodom (22:00). Az is nyugodtan hallgasson – és hajazzon – bele koncertjükbe, aki 22:15-kor már nagyon unatkozik a Nagyszínpad előtt.

A Blikk színpad elsősorban a magyar zenékre kattanókat várja. Sajnos a mai magyar zenekarok közt nehéz még egyáltalán nem ismert óriási kincsre bukkanni, pedig egy fesztivál akár alkalmas is lehetne ilyesmire, de a VOLTon villámcsapásszerű, amolyan első hallásra létrejövő zenei szerelemre ne számítson senki. Ilyesmire – szerintem – esélyt egyedül a Sziget kínál, de