Strandfoci-parádé élsportolókkal és zenészekkel

Az 1976 óta megrendezett EFOTT (Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója) idén Velencén kap helyet, ahol az idei évekhez mérten sokkal több szerepet kap a kulturális kikapcsolódás és a sport. Ezt hivatott népszerűsíteni a július 12-i strandfoci bajnokság is, ahol nívós sportolók és kiváló zenészek léptek pályára a győzelemért.

Az EFOTT a korábbi évekhez hasonlóan széles zenei kínálattal, és a több mint 300 fellépő mellett kulturális programokkal és sokfajta sportolási lehetőséggel várja idén is a fesztiválozókat, 2012. július 3-8. között. Jelen lesz a Szkéné színház, akik minden este kiváló előadásokkal szórakoztatják majd a nagyérdeműt, többek között jelen lesz a méltán híres Kapa-Pepe páros. Az idei év egyik újítása a Tekerj az EFOTTra! mozgalom, egy szervezett bringatúra a fesztiválra. A csapat Budáról indul július 3-án, élharcosaik az Animal Cannibals. A megérkező bringások járműveire természetesen őrzött parkolóban vigyáznak majd.

A helyszín sportpályáinak tesztelését egy barátságos strandfoci-bajnokság kereteiben végezték a meghívott sztárok. Először az AlbaComp kosárlabdacsapatának tagjai, Juhos Levente és Gorzsás Balázs, kiegészítve az Animal Cannibals rappereivel, valamint Ulmann Ottó színésszel csaptak össze az Erdélyi Zoltán managelte AXE-ördögökkel. Majd a SAPA Fehérvár AV 19 öt hokisa – akik egyben a válogatott kezdői is – játszott a TakarékPont csapatával, azaz Sub Bass Monsterrel, az Intim Torna Illegállal és Veres Márk BMX bajnokkal szemben.

A játékosoknak nem szegte kedvét a zord időjárás, és az eső, ami miatt a strandfoci lassan sárfocivá változott. Persze a jó hangulatért nagyban felelt Horti Gábor, a sportKlub szakkommentátora, aki vicces megjegyzéseivel minden pillanatban emelte a meccs fényét.

Az egyenes kieséses rendszerben vívott mérkőzések végső küzdelme a jégkorong élsportolói, Bálizs Bence, Benk András, Ladányi Balázs, Tokaji Viktor és Vas Márton, valamint az AXE-ördögök között zajlott. „Az EFOTT legjobb strandfoci csapata”serleget végül az utóbbi brigádnak sikerült megszereznie. Az AXE-ördögök csapatában Herczeg Zoltán divattervező, Győri Szabolcs, alias DJ Smiths, Tyukász Péter futsal játékos, valamint két strandlabdarúgó-válogatott tag, Sós Levente és Weisz Tamás rúgta a bőrt.

Még ki sem fújták magukat a játékosok, Sub Bass Monster máris mikrofont ragadott, és előadta Ragga a csodaszarvasról című nótáját, amit én személy szerint nagyon szeretek tőle, de attól tartok az EFOTT-hoz kevés köze van. Ez persze nem zavarta Qka MC-t, aki egyből esküvőket megszégyenítő vonatozásba kezdett. A nap zárásaként egy isteni krumplipaprikást fogyaszthattunk el, ha minden kaja ilyen lesz az EFOTT-on, már csak azért megéri lemenni!