Soproni Fesztivál a PARKban

Nagyszabású buli-fesztivállal folytatódik a júniusi programözön Budapest legnagyobb szabadtéri szórakozó helyén, a Soroksári úti szabadtéri összművészeti kultúrtéren, az 5 látványos helyszínnel működő Budapest Parkban.

Programok júniusban és júliusi előzetes.

Lesz a Soproni Fesztivál, és kivetítőkön pörögnek a foci EB jobbnál meccsei és nemzeti szurkolópontjai a Retro kertben és a Soproni Dómban. A Nagyszínpadon itt lesznek a ’90-es évek sztárjai és a hazai popikonok, és sokak örömére egy különleges projekttel érkezik a brit E-Z Rollers. A produkcióval vendégként először hallhatjuk majd a világhírű Kosheen énekesnőjét, Sian Evans-t. A Popart Electronicban folytatónak a tematikus party-sorozatok: Crossover, No Disco!, Ablak-A-Dubra, Block Rockin, Subculture Revolution Special, Deck Attack.

PROGRAMOK RÉSZLETESEN:

Június 14-15., péntek-szombat: Soproni Fesztivál a Budapest Parkban

Napijegy: 800 Ft, Hétvégi jegy: 1000 Ft

 

Pénteken késő délutántól, a legjobb házibulik hangulatában kezdetét veszi a Soproni Fesztivál.

18.30-tól Like ’90 Party Extra – Budapest legnagyobb szabadtéri házibulija

Fellépők: Ámokfutók, Animal Cannibals, Baby Gaby, Kozmix, Hip hop Boyz, BANDJ, JUKEBOX BABIEZ, ZUP, Maszkura és a tücsökraj, TÓTH GABI, RETRO SCHOOL BAND, Fluor Tomi, ANTONYO;

Házigazda: Péter Petra, Rákóczi Feri

A mega-házibuli első részében visszacsempésszik a ’90-es évek népszerű slágereit és a régi arcok újra mozgásba lendülnek. Kozso az Ámokfutókkal újra eljátssza az „Érted fájt”, a Hip Hop Boyz elénekli és eltáncolja a „Hegyekbe fel!-t”, no és a Kozmix is hozza majd a „Várok rád” című slágerét. Az este második részében a mai popikonok, például Tóth Gabi és Flour „Mizu” Tomi hozzák a friss zenéket.

A Like’90 party visszatérő eleme lesz a Park programkínálatának. Minden eseményre a koncerteken kívül egy-egy extra meglepetéssel is találkozhatunk. A péntek esti bulira a szervezők több meglepetéssel is készülnek, amelyeknek az esti koncertek folyamán sok-sok szerep jut majd! Az első 1000 látogató Kojak-nyalókát kap ajándékba! A péntek esti partyn a szervezők egy extra házi-rekordkísérletre is készülnek, ezért ÉRKEZZ TORNACIPŐBEN!

Június 16. szombat (19.30-tól): Paso Sound System; 20:30 E-Z Rollers Special feat. Sian Evans (Kosheen) (UK)

A Soproni Fesztivál szombat esti programját a Paso Sound System indítja. A Pannonia Allstars SKA Orchestra tagjai ezúttal a PARKBA varázsolják a jamaikai soundsystem kultúrát. Lipi Brown a kedvenc bakelit lemezeit pörgeti a ska, rocksteady és reggae örökzöldektől napjaink legmenőbb dancehall slágereiig, amelyekre KRSa énekel, Tony Ass. pedig trombitán játszik. A PASO Sound System repertoárjában természetesen előfordulnak olyan dalok is, amelyeket az anyazenekar a koncerteken szokott előadni, így bizonyára mindenki találkozik majd ismerős dallamokkal az este.

Az este csúcspontja a brit E-Z Rollers Special fellépése lesz, akik egy különleges vendéggel, a Kosheenből ismert zseniális énekesnővel, Sian Evans-szel kiegészülve lépnek fel.

Valószínűleg sem az EZ Rollers-t sem a Kosheen-t nem kell bemutatni a hazai közönségnek, de a két formáció tagjai közösen sohasem álltak még színpadon Magyarországon. Ha a Hide u vagy a Tough at the top jelent neked valamit, akkor itt a helyed. Sian Evans (Kosheen énekesnője) hangja önmagában biztosíték a minőségi produktumra, de ehhez még hozzájön a legdurvább old school drum and bass az Ez Rollers-es alapokból. Az EZ Rollers két brit jungle- és drum and bass-guru, Jay Hurren és Alex Banks zenekara, amely a kilencvenes évek második felében robbant be a szigetországi klubszcénába, LTJ Bukem hathatós közreműködésével. Letaglózóan dinamikus, a drum and bass pörgős alaplüktetésébe dzsesszes és funkos elemeket vegyítő tánczenéje, „nagyzenekaros” élő koncertjei és nem utolsósorban az énekesnő, Kelly „Lady Roller” Richards lehengerlő énekhangja hamar sikert hoztak a zenekarnak. Az igazi áttörés 1999-ben jött el, amikor az E-Z Rollers Walk This Land című száma nem csupán betétdalként szerepelt Guy Richie filmjében, A Ravasz, az Agy és a két füstölgő puskacsőben, hanem magát a filmet is ezzel reklámozták.

További programok, előzetes

A Retro Kertben és a Soproni Dómban óriáskivetetőn nézhetjük a legjobb sporteseményeket, közben élvezhetjük a jobbnál jobb akciókat és a pörgést, ami velünk lesz egész nyáron át. Kezdetét veszi a jól megérdemelt vakáció-hangulat! Június 20-án, szerdán a Leander, majd 22-én a brit Goldie feat. MC GQ, másnap a Colorstar, június 26-án a Subscribe, majd az Irie Maffia, június 28-án pedig az Infected Mushroom lesz a Park kiemelt vendége.

JÚLIUSI ELŐZETES:

július 5.: Žagar;  július 6.: Paso;  július 7.: Akkezdet Phiai;

július 10.: Péterfy Bori & Love Band; július 11.: Lajkó Félix és zenekara

július 12.: Boban & Marko Markovics Orkestar (SRB);  július 13.: Ganxta Zolee és a Kartel;

július 14.: Copy Con; július 18.: Ghymes ; július 19.: Compact Disco;

július 20.: Gocco (J) július 26.: Bikini