Három hét múlva Fishing On Orfű!

Szűk egy hónap múlva startol az egyik legkedveltebb hazai zenei fesztivál, a Fishing on Orfű. Az alternatív koncertzenekarok legfontosabbjait bemutató rendezvény idén is számos kuriózumot hoz el az orfűi tó partján elterülő Panoráma Campingbe, ráadásul 2012-ben több feltörekvőben lévő külföldi produkció is a Fishing deszkáira lép. De vajon miért próbál Lovasi András a búzában úszni?

Továbbra sem változik a Fishing on Orfű filozófiája: a szervezők idén is a hazai alternatív zenei színtér legizgalmasabb résztvevőit hozzák el az Orfűi tó partjára. A magyarországon alig koncertező Európa Kiadó és az idén mindösszesen a Fishingen játszó Isten Háta Mögött mellet itt lesz minden olyan magyar – és egy pár fontos külföldi produkció is, amit 2012-ben érdemes koncerten látni.

A Fishing továbbra is tematizált zenei programmal várja a látogatókat: A Petőfi Rádió – BB nagyszínpadon csütörtökön a táncos produkcióké a főszerep; itt lép fel a PASO, a Brains, a Punnany Massif, valamint a rockot dubsteppel vegyítő londoni Modestep is. A második nagyszínpadon mindeközben a csajos zenekarok uralják a deszkákat: itt zúz a Nemjuci, a Magashegyi Underground, valamint itt bűvöl el minket egy igéretes angol elektropop-duó, a Chew Lips is. Az A38 – Recorder.hu sátor csütörtöki fellépői többnyire önmagát nem feltétlen komolyan vevő és leginkább a szórakoztatásra koncentráló produkciók lesznek: akár együltő helyünkben végignézhetjük a Bëlga, a Soerii & Poolek, a Kelemen Kabátban vagy a Marlboro Man koncertjeit.

A pénteki a klasszikus alternatív zenekarok napja lesz a Petőfi Rádió – BB nagyszínpadon: a Heaven Street Seven – Quimby – Vad Fruttik triumvirátust a Budapest Bár nosztalgikus nótái előzik majd meg. A második nagyszínpad a rockzenekarokra koncentrál (Isten Háta MögöttSupernemSubscribe), míg az A38 – Recorder.hu sátor hip-hoppal telik meg: itt szövegel majd Akkezdet PhiaiGanxta Zolee és a Hősök is – ráadásul mind élő zenekari kísérettel – , az est sztárfellépője pedig a Minneapolisból érkező barkács-rapper, Astronautalis lesz.

A Fishing zárónapján már-már hagyomány a kvázi-házigazda Kiscsillag fellépése, amit a 30Yvalamint az idén visszatérő Péterfy Bori & Love Band koncertjei fognak közre. A második nagyszínpadon pop-rock vegyesfelvágott várja a nagyérdeműt: Psycho MutantsÓriás,Intim Torna Illegál valamint A Kutya Vacsorája a fellépő zenekarok sora. Az A38 – Recorder.hu sátorra a magával ragadó eklektika lesz jellemző az utolsó napon: játszik a Szabó Balázs bandája, a Fish!, az Irie Maffia, vagy az orfűn már visszatérőnek számító őrült francia rockduó, az Inspector Cluzo.

A Café sátor programja idén is a zenei csemegékre koncentrál: Az Uzipov zúzása, az angolMaybeshewill art-rockja, a Képzelt Város pszichedéliája, a Jazzékiel borongóssága mellé tökéletesen passzol a Pál Utcai Fiúk egyenessége, Frenk popja, a Kaláka tisztasága vagy aFerenczi György és a Rackajam muzikalítása is.

A fesztivál szervezői idén is kiemelt figyelmet fordítanak a fesztivál szabadidőprogram-kínálatára. A Hosszúlépés Fröccs(kul)túra 2012-ben is rendkívül népszerű: az illusztris vezetők (Lévai Balázs, Lovasi András, Szabó Balázs, Varga Livius) által vezetett könnyed fröccsfeltáró program helyei 2 óra alatt beteltek. Aki inkább a söröket kedveli, annak jó hír, hogy a közeli magyarhertelendi sörfőzdébe idén sörtúrát is indítanak a szervezők. A festői környezetben elterülő Orfűn és környékén idén is számos gyalogos-, kerékpár- vagy akár barlangtúrán is részt vehetnek az aktív kikapcsolódásra vágyók, továbbá idén is megszervezésre kerülnek a Fishing sportbajnokságai. Programjainkra ajánlatos jó előre jelentkezni a következő weboldalon, ahol minden további információ is megtalálható:http://fishingonorfu.hu/2012/foo.php?site=off

A Fishing főszervezőjeként is aktív Lovasi András zenekara, a tavaly előtt feloszlott Kispál és a Borz idén lenne 25 éves. Ez alkalomból a fesztivál és a Megadó Kiadó örömmel teszi közzé a Kispál 2010-es utolsó Fishinges koncertjének teljes egészét, amely a frontember szerint “Bizonyos szempontból talán hangulatosabb is lett, mint a Szigetes búcsúkoncert.” 

A közérdeklődésre való tekintettel napijegyek június 1-től korlátozott számban 4600 Ft-os áron kaphatóak az Interticket országos hálózatában, vagy online a fishingonorfu.jegy.huweboldalon. Június 20-ig a 3 napos bérletek 9600 ft-os áron, sátorhelyek pedig 500 ft-ért válthatóak ugyanitt.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Fishing on Orfű 2012 – Részletes program Valahogy úgy képzelem, hogy az igazi FOO rajongók tulajdonképpen nem is nézik a programot, egyszerűen nem kíváncsiak rá. Ők az orfűi tó mellett fognak időzni június 21 és 23 között akkor is, ha egy említésre méltó banda sem látogat el idén az imádott...
Egy nap ingyen FOO pluszban? Jöhet? Naná!!!! És Bödőcs Tibor, mint védőszent? Azért ehhez már kell képzelőerő... Zenés dokumentumfilmmel ünnepli 5. szülinapját a Fishing on Orfű. Az egyórás filmből kiderül, hogyan alakult a fesztivál története 2008-tól egészen máig. De az ö...