Új fesztivál a láthatáron! – Gödör Kemping 2012

Régóta nem hallottunk a Gödörről. Szerencsére nem szűnt meg teljesen a klub, csak egyelőre lakásokba és kisebb termekbe szorult vissza. Na de idén nyáron valami olyasmivel rukkolnak elő, amire még nem volt példa!

Mióta elüldözték a Gödört a gödörből, kicsit elültek körülöttük a hullámok. Az ominózus kitelepítés után még jött néhány rossz szájízű interjú és Facebook poszt, aztán lassan nekik is, nekünk is tudomásul kellett vennünk, hogy a bürokrácia, az „öltönyösök” és a világi nagy barátságok korát éljük, így nem lesz többé Gödör Klub az Erzsébet téren. Azóta új névvel, Akváriumként üzemel a hely, volt már ott beázás, jó koncert (például az áprilisi Kiscsillag, amin mi is ott voltunk), meg nyilvánvalóan pár rossz is. Viszont a Gödör (és ezalatt most azt a néhány elszánt embert értem, akik annak idején azzá tették a Gödört, ami volt, kulturális oázissá Budapest közepén) nem halt meg teljesen, nem ravatalozták fel. Él, csak kisebb pesti lakásokba szorult vissza, átmeneti helységekben tartottak táncházat, és családias körben irodalmi esteket, például a Költészet Napján. Sajnos arról nincs hírünk egyelőre, hogy mikor talál végre méltó, új helyet a klub, addig is viszont most dobtak és álmodtak egy nagyot „Gödörék”. 5 napos nyári fesztivál a Velencei-tónál!

A hét közepén került ki a Gödör Klub üzenőfalára egy kép, amely a Gödör Kemping elnevezésű fesztivált hivatott a figyelem középpontjába állítani. Bár érdekes módon sehol sem szerepel a „fesztivál” szó a plakáton. Ennek talán az az oka, hogy egy kevesebb ember befogadására képes, családias programot szeretnének a szervezők elindítani, amely sokkal inkább hasonlít közös nyaralásra, mint monstre fesztiválra. Ha ez igaz, akkor valószínűleg borsosabb belépő árakra kell számítani, viszont remélhetőleg nem lesz 40 féle sülthúsos bódé, ahol 2000 forintért már ehetünk is egy reggel kilenc óta száradó kalbászt, illetve elképzelhető, hogy nem verik ki a kezünkből az anyu által készített májkrémes szendvicset a bejáratnál vagy nem kell reggel másfél órát sorban állnunk másnaposan egy életmentő arcmosásért. Ez persze csak az én spekulációm, valószínűleg egy hamarosan megtartott sajtótájékoztatón minden kiderül.

Addig is, ami biztos, hogy valamiben biztosan más lesz ez a fesztivál, akarom mondani program, mint a többi. A könnyűzenei programokon ígérnek a szervezők természetjáró túrát, színházat , táncot, irodalmi műhelyet, éjszakai csillagtúrát, filmklubot , sport programokat, jógát, workshopokat, helyi piacot, civil programokat, strandolást, napozást, úszást és persze bulit. Ugyanis a zenei felhozatal sem gyenge! Csak néhány név, a teljesség igénye nélkül (nyilván még nincs kész a lineup): Brains, Bródy János, Budapest Bár, Colorstar, Én meg az Ének – Bérczesi Róbert, Intim Torna Illegál, Irie Maffia, Kiscsillag, Korai Öröm, Nemjuci, Pál Utcai Fiúk, Péterfy Bori and the Love Band, Supernem, The Carbonfools, Vad Fruttik.

Első látásra nekem konkrétan folyik a nyálam ezen információkat olvasva. Nagyon régóta várok egy olyan fesztet, amely egyszerre vegyíti a nagy fesztiválok pozitívumait (nívós fellépők, profi szervezés) és a baráti nyaralások báját, úgymint szabadidős programok (melyek nem a JägerBárban részeg karaokezást jelenti) és kulturális időtöltési lehetőségek.  Persze ez csak az én olvasatom, hivatalos infónk még nincs a Gödör Kempinggel kapcsolatban.  Izgalommal keveredő bizalommal, illetve némi gyermeki kíváncsisággal várom azokat a bizonyos további részleteket.

A jegyek június 1-től kaphatók, elvileg 10 rugó körül lesz a bérlet (gondolom elő-elővételben), a napijegy 3000 forint.

Ja, a nagy lelkesedésben a lényeg kimaradt: Gödör Kemping 2012. augusztus 21.-26. Agárd, Park Camping.

Facebook event:http://www.facebook.com/events/333993410004002/