Jön az Alphaville, a Helia, a Set Your Goals és a Konflikt is a Hegyaljára!

A nosztalgia-vonalat erősíti az eredeti „Bikicsunájt” és „Forevijánt” prezentáló német szintipop zenekar, az Alphaville. Az egyébként sem gyengusz metál fellépők illusztris társaságába abszolút illik az olasz Helia zenekar, csak úgy, mint Szlovákia kedvenc punk zenekara, a Konflikt. És ne feledkezzünk el az amerikai Set Your Goals zenekarról, akik leginkább a Blink182-Sum 41 tengelyen helyezhetők el. Hajtás után ízelítő a most bejelentett fellépők munkásságából!

Az Alphaville-t senkinek sem kell bemutatni azok közül, akik 1984 után jártak már házibuliban. Forever Young című daluk legalább annyira ismert sláger, mint bármelyik, amelyiket a Neo Fm nyomat 0-24. Talán még Big In Japan című daluk mondhat valamit a hozzáértőknek, de ez ugyebár egy pár évvel ezelőtt csúnyán meg lett alázva egy Megasztár válogatón. Az Alphaville nagyjából azt a szerepet töltheti be az idei programban, mint tavaly a Scooter, vagy az idei EFOTT-on a Dr. Alban-Brooklyn Bounce duó. Ha nem veszi őket komolyan az ember és megfelelő mennyiségű borral tölti fel magát valamelyik hangulatos tokaji borospincében, nagyon jó kis buli kerekedhet ki a dologból. Ha arra gondolok, hogy tavaly hajnali 3-kor elég volt elkiáltanunk magunkat, hogy „Töp-töp-töp” és máris jött a „Töröröp-töp-töp” riposzt a túloldalról, akkor most sem kell aggódnunk: egy jókor elővett „Foreviján” a közelünkbe vonzhat néhány frissen megismert ivócimborát.

A Helia zenekar is egy némiképp kettős megítélésű dalnak köszönheti ismertségét. Lady Gaga Alejandro című nótáját dolgozták fel a maguk fejletépős, hörgős módján. Annyi biztos: klasszisokat javítottak a dalon. A dal odalent meghallgatható. A Helia többi romantikusan kifinomult dala pedig majd a Hegyalján.

Szinte hazajárnak Magyarországra. Már számtalan hazai fesztiválon tették tiszteletüket. Kik ők? Hát a Konflikt! Ezekben a bizonyos fellépésekben egy volt a közös: az eszméletlen hangulat. Volt idő, mikor a feszült szlovák-magyar viszony miatt rizikó volt bármilyen zenekart felléptetni északi szomszédainktól, ám ezekben az időkben is folyamatosan koncertezett nálunk a Konfilkt. Nem is véletlen, hogy a zenekar honlapja magyarul is elérhető. Aki a Hegyalja előtt is meglesné a srácokat, megteheti a Pannónia Fesztiválon, ugyanis oda is hivatalos a zenekar!

A végére hagytam a „csemegét” a Set Your Goals-t. Ők egy kis változatosságot hoznak mindenképp az idei Hegyalja felhozatalába ezzel az általunk játszott deszkás, garázsrockkal. Az ilyen zene nem arra való, hogy órákig elemezgessük a szövegét, vagy kiposztoljuk a Facebook profilunkra „a legszebb zene a világon! <3”- szöveggel. Arra viszont tökéletes, hogy hajnalban kirúgjuk tőle a sátor oldalát. Mi legalábbis valami hasonló miatt járunk a Hegyaljára…

További infók: http://hegyaljafesztival.hu/index2012.php