Hamarosan nyit a Park!

Már csak párat kell aludni és nyit a Budapest Park, a főváros legújabb, egész nyáron nyitva tartó bulihelye. A nyitó hétre már a Park weboldalán keresztül is vásárolhatsz jegyeket. Ha tervezted, hogy már az első napokban megnézed magadnak a helyet, akkor ne hagyd ki a lehetőséget, mert jegyenként egy ezrest spórolhatsz!

A nyitó hét eseményeiről és a májusi programról hajtás után olvashatsz.

Május 3án Richard Dorfmeister a bécsi downtempo-iskola alapító atyja és a jamaikai Ras MC T-Weed egy fergeteges bulival nyitja meg Budapest egyik legnagyobb, egész nyáron át nyitva tartó kulturális szórakoztató központját, a Budapest Parkot.

A Soroksári út közlekedési csomópontjában, a ferencvárosi Közvágóhíd ipartörténeti övezetében, a Millenniumi városközpont szomszédságában május elején megnyílik a főváros egyik legnagyobb egész nyáron át nyitva tartó kulturális központja, a Park.

Az egyedi építészeti karakterisztikájú, környezettudatos megoldásokkal, szállítmányozási konténerekből kialakított látványos modulrendszerű építmény- és park-együttes a Dinamo Építészcsoport és Rimóczi Imre építész elképzelései szerint készül. A 11 000 alapterületen elhelyezkedő kreatív szórakoztató-központ egy olyan ember léptékű, barátságos és sokszínű tér-együttes lesz, ahol egy időben akár 12 000 látogató fordulhat meg a Park 5 tematikus helyszíneinek valamelyikén.

A Park építészeti és környezeti kialakításánál az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy olyan folyamatosan működő fesztiválhelyszín legyen, amely a tömegrendezvényekhez magas színvonalú, megbízható szolgáltatásokat és infrastruktúrát biztosít, továbbá az események valamennyi technikai és biztonsági követelményét professzionálisan kielégíti.

A Kultúrtér Kft. szervezésében működtetett, több tízmilliós magánberuházás eredményeként létrejövő Park tematikus koncerthelyszínei olyan egész estés buli-helyszínek, ahol az elektronikus zenei produkciók mellett a könnyűzenei műfajok széles palettája és a retró tánczene is helyet kap, a huszonévesek mellett a középgeneráció számára is kulturált szórakozást nyújt. A Pop-Art Electronic fedett helyszíne az underground és az elektronikus zenei műfajok fő helyszíne, a Retró Kert két táncterén az örökzöld slágerekre táncolhatunk, a Park Nagyszínpad 10 000 főt befogadni tudó táncterén és 160 -es színpadán a legnagyobb hazai és külföldi zenekarok, DJ-k fellépései és hetente más-más világsztár produkciója követik egymást 5 hónapon keresztül. Unikális látványosságnak ígérkezik az ultramodern vizuál-technikával felszerelt kupola-alakú építmény, a Soproni Dóm,amely a magyar alternatív zene és a sportközvetítések helyszíne is lesz az idei nyáron. A Hoppá! pedig zártkörű klubként saját tetőterasszal és közösségi tereivel a hazai és a nemzetközi művészeti szcéna kreatív találkozóhelye lesz.

A Park nem csak a zenei műfajok színes kavalkádját hozza a főváros kulturális palettájára, hanem multikulturális központként képzőművészeti kiállításoknak, színházi- és táncszínházi eseményeknek, könyvbemutatóknak, író-olvasó találkozóknak, alkotó közösségeknek és civil-szervezeteknek is találkozó helyévé válik. Szándékaink szerint a Park olyan megkerülhetetlen közösségi és buli-helyszíne lesz Budapestnek, a kulturális sokszínűségéről méltán ismert Ferencvárosban, amely vidékről és külföldről is rengeteg vendégre, igazi turista-invázióra is méltán számíthat.

A Park, alaptevékenységén túlmenően, valódi és aktív részese kíván lenni szűkebb környezetének, „otthonának”, Ferencváros kulturális életének is. Ezért a 2012-es évre a nyitást követően elindítjuk „A Park Ferencváros Kulturális Életéért” elnevezésű programunkat, amelynek keretében több ferencvárosi közösséggel, intézménnyel és alkotó-csoporttal is tervezzük az együttműködést.

A Parkban májusban többek között olyan előadók lépnek fel Richard Dorfmeister nyitókoncertjét követően, mint a Dub Pistols, a Kowalsky meg a Vega, a Hooligans vagy a Republic. Júniusban a brit Sister Bliss (Faithless), a Bikini és Goldie (UK) is a Park vendége lesz!