Fishing on Orfű 2012 – Részletes program

Valahogy úgy képzelem, hogy az igazi FOO rajongók tulajdonképpen nem is nézik a programot, egyszerűen nem kíváncsiak rá. Ők az orfűi tó mellett fognak időzni június 21 és 23 között akkor is, ha egy említésre méltó banda sem látogat el idén az imádott fesztiválra. Így aztán, a kattintás után következő ajánlót kifejezetten a nem hardcore Fishing on Orfű rajongók figyelmébe ajánlom, azoknak, akiknek a szív mellé a jó zene is kell. Mert Orfűn az is lesz, nem is kevés.

Csakúgy, mint az eddigi években, a Fishing on Orfű idén is a hazai alternatív zenei színtér legizgalmasabb és legfontosabb résztvevőit hozza el az Orfűi tó partján elterülő Panoráma Campingbe. Itt lesz a visszatérő Péterfy Bori & Love Band, a Quimby, a Kiscsillag vagy a Vad Fruttik, a Budapest Bár, a 30Y és a PASO. Fellép a Magashegyi Underground, a Supernem, az Intim Torna Illegál, az Európa Kiadó, a Pál Utcai Fiúk, de a Fishinget tiszteli meg az idén mindösszesen egy koncertet adó Isten Háta Mögött is.

2012-ben a fesztivál tovább erősít a külföldi fellépők frontján: a Fishing szellemiségével szervesen kapcsolódó, ugyanakkor aktuális és feltörekvőben lévő külföldi produkciók is eleget tesznek idén a FOO meghívásának. Itt lesz az elbűvölő énekesnővel bíró angol elektropop-duó, a Chew Lips. Sikeres debütlemezükkel (Unicorn) az utóbbi években bejárták Európa legfontosabb fesztiváljait, tavaly pedig már Budapesten is bizonyítottak.


Orfűre látogat a rockot dubsteppel vegyítő londoni Modestep is, akik szintén az elmúlt 2 évben törtek be az Egyesült Királyság és Európa slágerlistáira. Habár felvételeiken a tánczenei megszólalás dominál, élő fellépéseiken a nyers energiáké és a hangerőé a főszerep.


Visszatér a Panoráma Campingbe a sajátos humorral és stand-up elemekkel tarkított koncertjeiről ismert ’radikálisan basszusgitárellenes’ francia rockduó, az Inspector Cluzo. Akik látták a zenekart, tudják: a darálós hardrocktól az érzelmes soul-ig bármi megszólalhat tolmácsolásukban, a lényeg, hogy  a végén a közönség is feljöjjön a színpadra.


Továbbá ott lesz Orfűn az instrumentális rockot az elektronikával keverő, elszállós poszt-rockot játszó angol Maybeshewill, valamint az osztrák blues-legenda, Ripoff Raskolnikov is.

Orfűn a két Nagyszínpad továbbra is váltja egymást programjaival, így nem lesz időbeli átfedés azok között. Az A38-Recorder sátor valamint a Café sátor programja ezután is többnyire tematikusan mutatja be a rock, a hip-hop, vagy az elektronikusabb műfajok legjelesebb hazai képviselőit. A FOO színpadain jól megfér egymás mellett a Belga, a Soerii & Poolek, Akkezdet Phiai vagy Ganxta Zolee. Itt lesz az Irie Maffia, a Fish!, valamint Ferenczi György és a Rackajam és a Kaláka is – a részletes program megtalálható a www.fishingonorfu.hu weboldalon. A koncertek mellett pedig az aktív kikapcsolódást kedvelők sem fognak csalatkozni: 2012-ben is számos off-programmal készülnek a szervezők, úgy mint a közkedvelt Fröccstúra vagy a különböző sport- és túraprogramok.

A 2012-es fesztiválbérletek már megvásárolhatóak az Interticket hálózatában, valamint a http://fishingonorfu.jegy.hu weboldalon. A hetijegyek május 16-ig 8900 Ft-os elővételi áron válthatóak meg, május 17-e és június 20-a között 9600 Ft-ba kerülnek majd, sátorjegyeket pedig április 16-tól lehet vásárolni 500 Ft-os egységáron.

www.fishingonorfu.hu

www.facebook.com/fishingonorfu