A hajó hónapja – március az A38 állóhajón

Hamarosan megkapja a megtisztelő „világ legjobb klubja” címet az A38. Ugyan nyilván a Lonely Planet szavazása nem tekinthető teljesen objektívnek, vagy szakmailag 100%-osan megalapozottnak, de ez minket egyáltalán nem zavar és igen is büszkék vagyunk az „Artemovszk Kapitány” sikerére. Ennek apropóján ajánlunk 5 kifejezetten überkirály koncertet a hajó márciusi programjából. Nehéz a dolgunk, mert ha tehetnénk gyakorlatilag leköltöznénk a gépházba és csak 31-én másznánk ki.

Először is íme a honlap, mely minden évben összegyűjti a világ legjobb klubjait: A szavazás ma zárul, ennek apropóján ingyenes szavazászáró buli lesz az A38-on. Az esemény Facebook event-je:

Remélhetőleg nem száll a vezetőség fejébe a dicsőség, bár a jövő havi programot átfutva ettől aligha kell tartanunk. Jöjjön hát 5 kihagyhatatlan buli a repertoárból:

Március 3.: Wattican Punk Ballet, Little Trouble Kids, dEUS

Erről a koncertről már szóltunk hónapokkal ezelőtt, annyira fel voltunk dobódva miatta. Lelkesedésünk azóta sem lankadt, sőt! Ráhangolódásképp íme a cikk, és fent pedig egy kedvcsináló videó. Aki valamilyen okból kihagyni kényszerül a 3-ai bulit, ne csüggedjen, a zenekar ma jelentette be, hogy tiszteletüket teszik a 20. Sziget Fesztiválon is augusztusban.

2.Március 9.: Vad Fruttik

Személyes véleményem, hogy az A38 hajót a Vad Fruttiknak találták ki (vagy fordítva), annyira hibátlan koncerteket szoktak Likó Marciék a hajó gyomrában adni. Valahogy annyira illik az együttes zenéje (gondolok itt akár a dübörgő Nem hiszek-re, akár a seggrázós Limonádéra) a zárt térhez, hogy emiatt preferáljuk sokkal inkább a klubkoncertjeiket, szemben mondjuk a tűző napon, óriási színpadon előadott fesztivál-bulikkal. Kár is ezt tovább ragozni, mi tuti ott leszünk, mert ezzel az összeállítással még nem nyúltunk mellé. A képlet egyszerű: Vad Fruttik+A38= fergeteges koncertélmény. (Legutóbb tavaly októberben volt szerencsénk találkozni velük Pesten, ezen a helyszínen, szóltunk is bővebben róla itt.)

Március 10.: Melanie Pain, Bye Bye Manchester

Kis túlzással azt is állíthatnánk, hogy a Novelle Vague „hazajár” Budapestre, annyit játszanak fővárosunkban. Minket ez egyáltalán nem zavar, ugyanis nagy bírjuk dallamaikat, és őszintén, ki az, aki nem lesz szerelmes 2 másodperc alatt az elbűvölő énekesnőkbe? Közülük is talán a legtitokzatosabb, Melanie Pain érkezik saját saját zenekarával. A gyönyörű énekesnőnek nem rég jelent meg első albuma, My Name címmel, amelyen olyan előadók dalait idézi meg, mint Nick Cave, Nancy Sinatra vagy éppen Leonard Cohen. Melanie elbűvölő hangja, sanzonos hangulat, szálló cigarettafüst (na az tuti nem lesz a hajón) és halk gitárdallamok. Tökéletes randiprogram, tökéletes kikapcsolódás.

Március 26.: The Subways

A Subways-t valószínűleg senkinek sem kell bemutatni (kivéve talán azoknak, akik Skrillex-tetoválással a vádlijukon jöttek világra). Rock and Roll Queen című számukat mindenki ismeri. MINDENKI. Ezen kívül ők sem először látogatnak Budapestre, több olyan koncertet is adtak már az A38-on, ahol félni kellett, nehogy felboruljon a hajó, esetleg a megvadult fiatalok kirúgják az oldalát. Szó se róla, a The Subways tagjait nem a Zeneakadémiáról szalajtották, de olyan bulit tudnak csinálni, amit kevesen ezen a bolygón. A tornacipő nélkül érkezők nyilvános alázásra számíthatnak.

Március 30.: Kiscsillag + Konyha

Szintén szóltunk nem rég a Kiscsillagról, új lemezük kapcsán, itt. A lemez nekem személy szerint nagyon bejött, ezért is sajnáltam, hogy ki kellett hagynom végül a Barba Negra-beli lemezbemutatót. Azóta beszéljük a szerkesztőségben, hogy bizony „egy Kiscsillagra már nagyon el kéne menni”. Most itt lesz a lehetőség, a Kedves Olvasónak sem ajánlom, hogy kihagyja a lehetőséget. Kiváncsian várjuk, hogyan szólnak az új dalok élőben. Az Olajhordót köszönjük, nem kérjük, a Sirály meg mindenképp hangozzék el, mert az utóbbi évek egyik legjobb dala. Lovasiék koncertje méltó lezárása lehet ennek a remek hónapnak a „világ legjobb klubjában”, az A38 hajón.

A további márciusi programok listája: http://www.a38.hu/hu/programok?mufaj=&ev=&honap=03&helyszin=