PAFE – elköltözött!

Áll a bál a PAFE FB oldalán a bejelentés óta, miszerint májusban már nem Várpalotán, hanem Szántódon, egészen pontosan Szántódpusztán kell keresni a fesztivált. Van aki sír, van aki örül, na ja, kérem, ezek a várható reakciók. De azt árulja el nekem valaki, hogy miért 3 hónappal a fesztivál előtt kell bejelenteni a költözést?!?!?

Tényleg nem lehetett egy vékonyka hírt sem kiadni arról, hogy megint folynak a kavarások a helyszín körül? Az után, hogy tavaly az a hír járta, hogy hosszútávú megállapodás született – amiről most kiderült, hogy sosem volt -, tényleg így és ennyivel – 3 hónap!!!! mondtam már? – a fesztivál előtt kell bejelenteni a költözést?

Nekem nem Várpalota fáj, bár hozzászoktam már a helyszínhez, sötétben automatikusan kerültem a gödröket és egyáltalán nem bántam a nomád környezetet, az valahogy hozzátartozott a PAFEhoz.
Lehet, hogy Szántódpusztán több lesz a csap és komfortosabb lesz a kemping és biztosan ott is megtaláljuk majd a törzshelyeket a fesztiválon kívül, de akkor is, miért 3 hónappal a fesztivál előtt kellett mindezt bejelenteni?!?!?

Hogy miért ez fáj nekem a legjobban? Nos, azért, mert nekem, nekünk már foglalt szállásunk volt Várpalotán. Olyannyira foglalt, hogy már az előleget is kifizettük rá. Tessék mondani – kedves szervezők, ez a kérdés kifejezetten Önöknek szól! -, mihez kezdjünk, ha a szállásadó nem lesz hajlandó visszaadni a pénzt?!? Ne mondja nekem senki, hogy korai volt 4 hónappal a fesztivál előtt lefoglalni a szállást, az elmúlt években egyszer fordult elő, hogy februárban kezdtük a keresést és a vége az lett, hogy sátraznunk kellett (az volt a jégesős év).
Hát ezért kérdem én, hogy mi a fenéért nem lehetett legalább egy halovány hírt adni erről az egészről?!?! Csak annyit: Hahó! Kedves, kényelmes Pafézők! Ne igyekezzetek pénzzel is megerősíteni szállásfoglalásotokat, mert lehet, hogy idén tényleg elköltözünk.

Ennyi elég lett volna és akkor most nem támadna bennem is a dac, hogy ennyi év után menjen a PAFE a fenébe!

Ui.: Nem mellékesen arra is kíváncsi leszek, hogy mint viszonyulnak egymáshoz a várpalotai és a Balaton környéki szállásdíjak? A bérletárak adottak, de a belső árak is ugyanolyanok maradnak? Jövőre is? És a PAFE busz meddig fog menni? Lesz egyáltalán, vagy taxival kell közlekedniük azoknak, akik nem sátrazni akarnak? (PAFEra járó, antialkoholista sofőrök jelentkezését várjuk!)
Van egy csomó kérdés és a fesztivál szervezői legalább annyit megtehettek volna, hogy a honlapjuk ‘Hasznos’ szakaszát már a bejelentés idejére feltöltik, hogy a már eleve bosszús érdeklődőt ne egy ‘Hamarosan…’ felirat bosszantsa még tovább.

2 thoughts on “PAFE – elköltözött!

  1. Ismeretlen_41132

    kérdéseinkre gyors válasz érkezett a PAFE FB oldalán:
    „Pannónia Fesztivál Kedves Fesztblog, kedves Wetpaint! Nagyon sajnáljuk, hogy így jártatok a szállással, a fesztivál hivatalos csatornáin szándékosan nem volt kommunikálva semmilyen, a helyszínnel, így Várpalotával kapcsolatos információ sem. A jegyértékesítés sem indult el éppen emiatt. Szerződés: Várpalota előző vezetésével 10 (!) éves szerződést kötöttünk, a jelenlegi vezető azonban azt a kérést intézte felénk, hogy közös megegyezéssel bontsuk fel a szerződést, mert az új vezetés más feltételek mellett szeretné azt megkötni, de a hosszú távú megállapodásra nem került sor. (Így már 2012-re vonatkozóan sem.) Ami a járatokat és az egyéb felvetéseket illeti, azt azért tudni kell, hogy a Pannónia Fesztivál egy kiforrott rendezvény (meglévő és jól működő szolgáltatásokkal), ami még többet akar adni látogatóinak. Tudjuk, mik az igények, senkitől sem várjuk el, hogy gyalog, futva stb. közelítse meg a helyszínt. Szántód nagyon nem a világ vége, ott is vannak buszok, vállalkozók, akik boldogan vállaják majd, hogy ugyanolyan kedvezményesen, mint Várpalotán szállítják a látogatókat. Sőt! Vonat és távolsági busz is közlekedik. A fesztivál területén belül pedig miért változnának az árak? Ez egyáltalán nem cél, és a fesztivál ideológiájával sem lenne összeegyeztethető.”

Comments are closed.