Bejgli előtt, bejgli után – december 21.-22.-23.: Tankcsapda+PUF/Aurora+Vágtázó Csodaszarvas/Kistehén

Nincs megállás, íme itt sorozatunk harmadik része, melyben még a közvetlenül ünnepek előtt rendezett programokra hívjuk fel a figyelmeteket! Lesz itt minden, mi szem szájnak ingere (pont, mint a karácsonyi ebédkor), minden stílus, a város minden pontján. Öveket becsatolni, ha minden jól megy, csak 23-án hajnalban keveredünk haza…

December 21-re mindenki írja be a naptárába a Tankcsapdát, ugyanis Lukács Laciék az A38 állóhajón lépnek fel! Bizony, ez egy Tankcsapda klubkoncert lesz! Hogy az milyen? Mi magunk sem tudjuk, ugyanis már jó pár éve csak arénákban és óriási fesztiválszínpadokon láttuk a zenekart. De pont emiatt ígérkezik kivételesnek a szerda esti koncert, így biztosa kiadós zúzásra és tombolásra lehet számítani. Szóval ez egy jól ismert zenekar (hiszen tegye fel a kezét, akinek nem volt Tankcsapdás, szimatszatyros időszaka) koncertje „ismeretlen vízeken”. Ezen az estén csatlakozik a debreceni rockerekhez az amerikai Verismo zenekar. Ott a helyünk! A belépő 4990 forint, elővételben 90(!) forinttal olcsóbb, 4900 (az A38 honlapja szerint).

A csütörtöki nap sem kevésbé izgalmas. Ezen az estén választhatunk, hogy a Pál Utcai Fiúkkal nosztalgiázunk a Barba Negrában, vagy a Firkin-Timebomb-Auróra trióval vadulunk a klub 202-ben (ex Wigwam). Ez a program kicsit hasonlít a múlt heti David Bowie est/ Dürer kertes punk-buli kettősre, így ha akkor a jobb kezünkbe haraptunk akkor most jöhet a bal és fordítva. A belépés díja a Puf koncertre 2300 forint (elővét: 1900), míg a Club 202-be 1800 HUF.

Szenteste előtt lelkiekben mindenki felkészülhet a családi forgatagra, a tömény fenyőillatra és a másnapi gyötrelmes fafaragásra a Vágtázó Csodaszarvas társaságában. Grandpierre Attila és csapata a nem mindennapi, szinte földöntúli koncertjeiről híres, ezen az estén ezek tetejébe szintén a hajón játszik a világ egyik egyszerre legfiatalabb, legtehetségesebb, legbátrabb és legmenőbb producere, a Berlinben élő olasz Lucy. A fiatalember munkásságából a lenti video ad némi kóstolót. Akinek ezen elvont műfajok annyira nem dobogtatják meg a szívét, az pedig lazulhat a Morrisons 3-ban a Kistehén keserédes dallamaira egy jó 600 forintos koktél vagy káposztalé ízű sör társaságában. Kollár- Klemencz László zenekarát egyébként a hónapban elcsíphetitek többször is a városban, információk a Kistehén honlapján.

Az események honlapja:

Tankcsapda:http://www.a38.hu/hu/program/tankcsapda-verismo-us

PUF:http://music-club.barbanegra.hu/

Aurora: http://www.club202.hu/

Vágtázó/Lucy: http://www.a38.hu/hu/programok/2011/12/23

Kistehén: http://www.morrisonskozgaz.hu/?op=html/main/blog/1/2/175/post_view