Bejgli előtt, bejgli után – december 16.-17. : Jamie Woon + Bowie est + Punkünnep

Sorozatunk második részében a karácsony előtti hétvégére ajánlunk programokat, nem is akármilyeneket! Sőt, mi a magunk részéről szombaton konkrétan ketté szakadnánk, hogy mindkét általunk ajánlott bulira is elmehessünk. Pár gyaníthatóan az utóbbi koncert közönsége eme mondatot nem veszi majd jó néven. A tovább után eme ködös mondatok értelmet nyernek!

December 16.

Ezen a remélhetőleg nem túl hűvös decemberi estén Jamie Woon zenél majd az A38 hajón! Na de ki az a Jamie Woon?
Jamie Woon egy 28 éves angol énekes dalszerző, de nem feltétlenül az „egyszálgitáros” fajtából (bár ilyen dalai is vannak a srácnak). Jamie tavaly megjelent lemeze, a Mirrowriting a szigetországban óriási kritikai elismerést és annál is nagyobb rajongótábort hozott számára, nem érdemtelenül. Néha már-már minimál elektronikai alapjaira énekel rá nem mindennapi hangjával soul stílusban. Ugye, hogy nem is olyan egyszerű a dolog? Lady Luck című dalát nyilvánvalóan ismeri mindenki, aki az elmúlt 3 évben hallgatott már rádiót vagy kapcsoltak be a közelében TV-t. Azt viszont kevesen tudják, hogy ehhez a remek dalhoz Jamie Budapesten forgatta videoklipjét, mely lent meg is tekinthető. Ezt a nótát meghallgatva egy valami biztosan kijelenthető: végre ismét egy aktuális külföldi előadó érkezik kishazánkba, ami ritkább, mint a teletankolt autó manapság. A jegy ára 2900 forint, elővételben 2500.

December 17.

Nos ez az a nap, amikor két teljesen különböző programot ajánlunk. Utóbbit például azoknak, akiknek december 31-én is dolgozniuk kell, ezért már most ki akarják tombolni magukat egy kiadós pogó keretein belül.
Viszont először kezdjük egy kicsit nyugodtabb vizeken, ugyanis december 17-én David Bowie est lesz a Gödör Klubban. Azon David Bowie műveit idézik meg a magyar zenei élet legjobbjai, akit senkinek sem kell bemutatni. Ő az ember a jövőből, aki mindig olyan zenét játszott, amire csak több év múlva kapott rá a világ, mégis mindenki megőrült érte. Ziggy Stardust budapesti helytartói ezen az estén többek között Bérczesi Róbert (Hiperkarma, Biorobot, Én meg az Ének), Frenk (Hiperkarma), Poniklo Imre (Amber Smith) és Minda Endre (Hangmás). A névsor önmagáért beszél, csak úgy, mint Bowie kitüntetett helye a popzene csillagjai között. A belépő 1000 forint.

Másik ajánlatunk december 17-re a Nagy Karácsonyi Punkünnep a Dürer kertben. Gyakorlatilag ez a buli nem árul zsákbamacskát, számíthatunk eszement pogózásra, nadrágtartós fiatalokra kakastaréjjal valamint enyhe VBK szagra a bejáratnál. Ezen az estén a nagyteremben fellép a Konflikt, a Rózsaszín Pitbull, a HétköznaPI CsAlódások és a Prosectura. A kisteremben a Qss, a Kretens, a Fegyelmező Részleg és a Yellow Spots zenekarokkal bulizhatunk. Ez a névsor se kutya, aki szeretne a hétköznapokból kiszakadni és egy eszeveszettet állatkodni, vegye az irányt a Dürer kert felé! A jegyár 2500 forint, csak a rendezvény napján váltható.

A programok honlapja:

Jamie Woon: http://www.a38.hu/hu/program/jamie-woon-uk-vittorio-waxman-mentalien-ba10

Punkünnep: http://durerkert.com/2011/12/17

Bowie est: http://www.godorklub.hu/program/2011/12/17