Búgó hang és erotika a Hajón

Van egy régi-régi dal, ami az első előadása óta eltelt sok-sok év alatt semmit nem vesztett erotikus túlfűtöttségéből. Egy dal, ami csak azzal, hogy felcsendül néha-néha a rádióban szexuális izgalmat okoz a hallgatóiban már több mint 40 éve. Most, Magyarországon első alkalommal, élőben is meghallgatható lesz a legendás mű. Előadója, az elképesztően erotikus hang tulajdonosa, aki életében először koncertezik hazánkban, január 22-én fellép az A38 Hajó színpadán és kétség nem fér hozzá, hogy minden szerencsés jelenlévőt el fog varázsolni.

Ha még nem találtad volna ki, hogy melyik dalról beszélek, hogy ki az előadó, akkor a hajtás után elárulom.

Így már megvan, ugye? Január 22-én pedig Jane Birkin élőben is elbúgja, nyögi, énekli majd neked, ha te is ott leszel a Hajón.

A Je t’aime, ami a szexuális szabadosság jegyében fogant, anno óriási botrányt kavart. Az olasz, svéd, spanyol, brit és a szocialista országok rádióállomásain le is tiltották, de természetesen ez sem tudta megakadályozni, hogy a dal elképesztő sikert arasson az egész világon. Mikor máskor születhetett volna ez a dal, ha nem 1968-ban, a szabad szerelem megszületésének korában? A dalt Serge Gainsbourg eredetileg Brigitte Bardot részére írta, de azt végül szerelmének adta és ezzel egyenesen a slágerlisták élére repítette. A siker nyomán 1969-ben készült el a Serge GAinsburg-Jane Birkin album. Az énekesnőt gyerekes, fátyolos, időnként zihálónak tűnő hangka, angolos akcentusa – 1968-ban úgy érkezett Párizsba, hogy még nem beszélt franciálul – azonnal felismerhetővé tette.

Birkin és Gainsbourg ’69-ben házasságot kötöttek, rengeteget dolgoztak együtt, egyfajta francia Lennon-Ono páros lettek, de tizenkét év eltelte után Birkin nem bírta elviselni férjének züllését és elhagyta őt.

Jane Birkin pályafutása során több legendás személyiséggel dolgozott együtt, olyanokkal szerepelt együtt a színpadon, mint Bryan Ferry, Franz Ferdinand, Manu Chao, Yann Tiersen, Goran Bregovic és még sokan mások.
Színészi és előadói tevékenységének elismeréseként megkapta a Brit Birodalom Rendje tiszti fokozatát, Franciaországban pedig a Nemzeti Érdemrend lovagja kitüntető címet.

Ezen az estén a koncert előtt különleges francia vacsora is fogyasztható a Hajó éttermében. A menü: Kéksajtos burgonyasaláta zöldsaláta fészekben, Fokhagymás sertésdió forrázott parajjal és francia rakott burgonyával, Francia palacsintatorony konyakos narancsszósszal. Vacsorás belépőjegyek január 20-ig vásárolhatók 12.500 forintos áron.

Jane Birkin (F)
sings Serge Gainsbourg
12.01.22.VASÁRNAP.20H A38 Hajó
 
Jegyár: 7.000.- Ft, Elővételben: 6.500.- Ft
Kedvezményes elővételes koncert + vacsora jegy 18:30 2012. január 20.-ig: 12.500.- Ft

www.a38.hu