Kowalskyék a Müpában

Pár héttel ezelőtt találkozhattatok Kowáékkal a Fesztblog hasábjain, akkor a páratlanul jól sikerült Illegál Fesztivál, illetve új, duplalemezük kapcsán szóltunk rólunk részletesen. A mostani sem kevésbé különleges alkalom, ugyanis a Kowalsky meg a Vega a Művészeket Palotájában ad koncertet 2012. január 26-án! És hogy miért szólunk több mint egy hónappal az esemény előtt? Mert mint mindig, most is vészesen fogynak a jegyek…

A koncert fedőneve: A BIG BAND! Ennek pedig nem más oka van, minthogy a jól ismert, és amúgy is nagy létszámú zenekar kiegészül vonósokkal és vokalistákkal, ezzel is szélesítve zenei palettájukat. Így ezen a (remélhetőleg nem túl fagyos) januári estén összesen 17 (!) zenész fog játszani a színpadon a tisztelt publikumnak. Ez pedig enyhén szólva sem egy átlagos felállás könnyűzenei koncerten.

Tavaly már hallhattuk a srácokat az MR2 Akusztik című műsorában eljátszani egy akusztikus szettet, ott minden megerőltetés nélkül vették az akadályokat. Kowalskyék dalai egyébként is „szeretik” az „átöltöztetést”, legtöbb daluk éppen úgy működik zúzós rockdalként, mint ahogy népzenei elemekkel átszínezve, de akár tábortűznél éneklésnél is lehet hangulatot csinálni velük. Így hát mi a magunk részéről biztosan ott leszünk a többi forradalmárral a Fesztivál Színházban.

Ha ez a koncert fele olyan jól is sikerül, mint legutóbbi könnyűzenei élményünk a Müpában, akkor már kötelező a megjelenés minden zeneszerető számára. Csak éppen mi nem úgy ismerjük a Kowalsky meg a Vegát, mint akik megelégednek a „biztonsági játékkal”, így a felejthetetlen élmény szinte garantált. És hogy vajon az új lemez dalait fogják játszani vagy a best of repertoárból merítenek? Nem teljesen mindegy?

A koncert 2011.01.26-án lesz a Művészetek Palotája Fesztivál Színház termében. Jegyek kaphatók a MüPa jegypénztárában 1700,2900 és 3700 forintos áron. A belépőt üdülési csekk, Accor Ticket Culture utalvány, Sodexho Pass Kultúra- és Ajándékutalvány, valamint Művészetek Palotája ajándékutalvány beváltásával is meg lehet vásárolni.

Fesztblog a Facebookon: http://www.facebook.com/fesztblog Szeress minket!