Zúznak a férfiak – 5-dal-5 ok, amiért ott leszünk a Kiscsillag lemezbemutató koncertjén a Barba Negra Music Club-ban

r bejegyzéssel ezelőtt foglalkoztunk bővebben a Kiscsillag legújabb lemezével, mely a keresztségben a Néniket a bácsiknak! címet kapta. Azóta én a magam részéről még többet hallgattam az albumot, és kezdem azon kapni magam, hogy számolom vissza a napokat, mikor is lesz lehetőségem élőben hallani az új dalokat. A hajtás után 5 remek Kiscsillag dal segítségével csinálunk kedvet a december 10-i bulihoz.

Gyors autóval

Véleményem szerint ez az új lemez (egyik) legjobb tétele, remek dal, még remekebb szöveggel. De butaság lenne kiemelni egy vagy két dalt a lemezről, mert király számok sorakoznak az albumon, sokkal egységesebb és egyenletesebb minőségű anyag, mint az előző, Örökre szívembe zártalak című volt. A lassú dalok sem ringatják mély álomba az embert, a zúzósabbak pedig kiadós seggrázásra, vagy legalább mackós lábrázásra késztetik az Tisztelt Hallgatót. Így első okként, talán a legfontosabbat el is sütjük: el kell jönni, mert a sok hallgatás után már szívesen üvöltenénk hangosan együtt, hogy „néniket a bácsiknak!”.

Az az idő

A koncert december 10-én lesz, tehát gyakorlatilag az év utolsó nyugodt napjainak egyikén. Ezt követően beindul az élet, jön a karácsonyi őrület, a tömeghisztéria a boltokban, az odaégő bejgli, az ünnepek utáni sokk a mérlegen állva, a szilvesztert övező alkoholmámor és az újévi fogadások (például: soha többé nem iszom alkoholt, hehe) áradata. És akkor még nem említettük a fiatalokra leselkedő vérszomjas vizsgaidőszakot. Szóval mindenkinek ott a helye, nem is azért, hogy kicsit megnyugodjon, hanem, hogy rock and roll-al feltöltődve vágjon bele az ünnepek forgatagába.

Itt valahol

A koncert a Barba Negra Music Club-ban kerül megrendezésre, ami Budapest egyik új koncerthelyszíne, és viszonylag rövid pályafutása alapján már olyan zenekarok adtak itt koncertet, mint a Uriah Heep vagy a Ten Years After. Szerkesztőségünk még ezen a héten ellátogat oda egy másik koncert apropóján, majd részletesen szólunk a helyszíni tapasztalatokról, egyenlőre azonban nagyon kíváncsiak vagyunk, milyen hely is ez a kalózbarlang.

(Be)Állnak a férfiak

Az idei nyáron volt szerencsénk több fesztiválon is meghallgatni a Kiscsillagot, és szégyen, nem szégyen, mindenhol nagyon jól szórakoztunk. Az elvárások nélküli, felszabadult rockandroll, a pálinkagőzzel átitatott lazán eljátszott koncertek remek emlékek, ezen tapasztalatokról a Meghalt a király! Éljen a …? című sorozatunk második részében szóltunk bővebben. A lényeg nagyjából ennyi, a Kiscsillag egy nagyon fasza koncertzenekar. Pont.

Örökre szívembe zártalak

Első lemezük még mindig az egyik kedvencünk az elmúlt évekből, és ugyan most a koncert apropója az új album, mégis bizonyára hallhatunk dalokat a Greatest Hits Vol.1-ról, amely miatt egy pillanat alatt megszerettük a negyvenes rockereket. A 2006-os lemez nem csak Péterfy Bori művésznő feneke miatt maradt emlékezetes (lásd a borítón), hanem az olyan dalok miatt is, mint a Kockacukor, a Feketemosó, az Állnak a férfiak, vagy a többi tizenegy szám. Egy szó mint száz, mi már 5 éve Kiscsillag fanok vagyunk, és az enyhe formaingadozás ellenére is megtalálhattok majd minket a koncerten valahol az első sor környékén.

Az esemény Facebook oldala:http://www.facebook.com/event.php?eid=128221183953595

Jegyek kaphatók 2200 forintos elővételi áron a jegy.hu-n!