Fesztiválozók kabátban – Fridge Fesztivál – a 3. nap

A budapesti Fridge Fesztivál harmadik napja hangulatban cseppet sem maradt el az első kettőtől. Sőt, túl vagyunk a fesztivál eddigi legnagyobb sikert arató koncertjén, és a sí- és snowboard versenyek döntőin is. Azért nem kell izgulni, van még mit csinálni a zárónapon is. Beszámoló szombatról és ajánló a zárónapra a hajtás után…

A fesztivál harmadik napjára, ha lehet, még bonyolultabbá tették a bejutást a szervezők egy-két plusz kerítés felállításával, azonban így legalább senki sem panaszkodhatott hatalmas tömegre és nyomorgásra még csúcsidőben sem. Sajnos a délutáni Soreii és Poolek show-ról lemaradtunk, de kint lévő ismerősök elmondásai alapján kicsi, de lelkes közönség előtt adtak szokásosan megdöbbentő koncertet. Egy biztos, ha lesz rá lehetőség, legközelebb kár kihagyni ezt az élményt természetes napfény mellett.

Számunkra az első program a Beardyman utolsó pár száma volt, aki bebizonyította: zseniális alak. A közönség nagyon élvezte a koncertjét, kár, hogy csak a legvégére értünk oda. Ha valaki nem ismerné a srácot, tekintse meg az alábbi videót, egyszerűen tényleg zseniális a figura!

Amíg folyt a nagyszínpadon az átszerelés a beatboxolás után, mi meglátogattuk a forralt boros standokat, a síugratón pedig az Animal Cannibans konferelásában megrendezték a freeski döntőjét. Innen is gratulálunk minden versenyzőnek, igazán látványos ugrásokat mutattak be a srácok! Miközben gyűlt a tömeg a nagyszínpad elé, még megfigyelhettünk pár stájerországi nosztalgia-síelőt, de inkább neveznénk őket nosztalgia-gurulóknak teljesítményük alapján. Mindenesetre remekül szórakozott rajtuk a Pendulumra várakozó sok-sok ember, és ezután már nem is kellett sokáig várni. Pontban fél kilenckor fel is csendültek a mindenki számára ismerős dallamok.

Igaz, ez a fellépés csak egy DJ-set buli volt, mégis: a hatalmas létszámú közönség szinte teljesen megvadult. Rendkívül jó bulit csinált ez a két srác (leszámítva a koncert elején egy perces áramszünetes bakit), a közönség tényleg imádta őket. A hangosítás viszont ezen a bulin kivételesen pocsék volt, szinte csak zúgott az egész, szercsére a koncert felére sikerült megoldani a dolgot. A buli képlete egyszerű volt: jött ez a két srác, hozták a saját zenéjüket, ellőtték majd’ az összes koncerten szokásos közhelyt, a közönség pedig zabálta ezt. A show felénél úgy gondoltuk, ez a legjobb eddig a fesztiválon. Már fél tíz felé jártunk, mikor jött egy nagyjából húsz perces blokk, ahol megritkultak az ütemre szeletelő kezek a magasban, és mintha a tömeg is oszlott volna egy kicsit. A problémát pár idegen segítségével sikerült megfejteni: nem ismerték a fesztiválozók ezeket a számokat. Aztán az utolsó tizenöt percre újra jöttek a legnagyobb slágerek, így a pontosan másfél órás koncert végén mindenki elégedetten indulhatott további programokat keresni.

A további programlehetőségeket mérlegelve egyértelmű volt a helyzet: irány a Tuborg sátor, máris kezd a Punany Massif! A pécsi rapperek igen jó hangulatot teremtettek, igazán jó kis buli volt!

A zárónapon pedig már csak a nagyszínpadon lesznek programok, kezdésnek fél négytől Fluor játszik, utánuk pedig Ganxsta Zolee és a Kartel következik. Estefelé az Irie Maffia után a Plastic Heaven-t mindenképpen kár lenne kihagyni, ugyanis az együttes ennyi ember előtt még sosem játszhatott, kíváncsiak leszünk, mit tudnak mutatni. Utánuk, fél kilenctől következik a fesztivál záróakkorja, Dub FX, akit a tavalyi és az idei VOLT fesztivál közönsége már láthatott, és bizton állíthatjuk: show-ja kihagyhatatlan. Kedvcsináló videó alább található.